Мерил Стрийп: Загубих желанието да се харесвам на тези, които не ме харесват


Мерил Стрийп: Загубих желанието да се харесвам на тези, които не ме харесват

Великите жени са велики не само заради нещата, които правят, но и заради нещата, които казват. Те остават завинаги и имат същата сила с всяко следващо поколение, защото великите мисли живеят вечно. Мерил Стрийп е една от любимите ни актриси и всяка жена в даден момент от живота си трябва да осъзнае това:

"Аз вече нямам търпение за някои неща, не защото съм станала арогантна, а просто защото съм стигнала до точка в живота си, когато не искам повече да губя време за това, което не ми харесва или ме наранява. Нямам търпимост към цинизма, към прекомерния критицизъм и изисквания от всякакъв вид.

Загубих желанието да се харесвам на тези, които не ме харесват; да обичам тези, които не ме обичат и да се усмихвам на тези, които не ми се усмихват.

Вече не прекарвам и една минута с тези, които лъжат или искат да манипулират. Реших да не съжителствам повече с претенциозността, лицемерието, нечестността и евтините похвали.  Не се нагаждам към общото клюкарстване.

Мразя конфликтите и сравненията. Вярвам в един свят на противоположностите и затова избягвам скованите и непоколебими в увереността си хора.

В приятелствата мразя липсата на лоялност и предателството. Не се разбирам с тези, които не знаят кога да направят комплимент или да кажат окуражителна дума. Преувеличенията ме отегчават и ми е трудно да приема хора, които не харесват животните.

И най-вече нямам търпение за хора, които не заслужават моето търпение."

- Мерил Стрийп

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама