Михаела Филева разказа за големите си болки


Михаела Филева разказа за големите си болки
Снимка: Instagram

Михаела Филева даде откровено и емоционално интервю, в което разкри трудностите, през които е преминала. Пред Мариян Станков – Мон Дьо певицата говори за раздяла, насилие, загуба и любов.

29-годишната певица никога не е криела, че не е близка с баща си. Той и майка ѝ се разделят заради домашно насилие, когато Михаела е едва на 2 годинки.

"Не съм живяла без баща, а с жестока майка, благодарение на нея имам това, което имам в момента. Тя е силна жена, която се справя с всичко сама", разказа изпълнителката в предаването "Неделята на NOVA".

"Баба ми беше майка, дядо ми - баща, а мама беше по-голямата сестра, която често я нямаше, тъй като работеше адски много, за да осигурява нещата, от които семейството се нуждаеше."

Филева разбира каква е истинската причина за раздялата на родителите ѝ, когато е на 14.

"Изобщо не съм знаела причината за тяхната раздяла. Била съм може би на 14, когато тя ми разказа защо се е разделила с него. До този момент за него се говореше хубаво или нищо. Тя ми вменяваше, че тази липса не е фундаментална, той беше някой, който е избрал пътя си далече от нас и това е. Преди 14-атата си годишнина му се обадих за рождения му ден. Помолих мама да ми даде телефонния му номер, за да му се обадя. Той вдигна, пожелах му нещо по детски, а той попита кой се обажда. Казах му Михаела, а той попита коя Михаела. Тогава, макар че бях малка, разбрах, че за него съм "Коя Михаела?". Спомням си, че тогава ми се загнезди такава буца на гърлото, че не успях да кажа, че съм дъщеря му. Виждала съм го веднъж, когато дойде да разпише международния ми паспорт, тъй като трябваше да пътувам за един фестивал в Европа. Не усетих това, което очаквах - че някаква неимоверна обич ще мине през мен. Всичките тези клишета, че кръвта вода не става не са съвсем верни. Оказва се, че пропуснатото си е пропуснато и не винаги може да се навакса. Нищо лошо не тая към този човек."

Тъй като израства без баща, тя е категорична, че днес търси преди всичко партньорство във връзките си.

"Не мога да бъда слаба, за да се чувства друг силен, при мъжете търся партньорство, рамо, на което да се опра", обясни Филева.

Михаела призна пред Мон Дьо, че в момента също е в труден период.

"В момента съм в един особен период, на особено безсилие. Наложиха ми се сбогувания с обичани хора. Дядо ми почина -  бащата в моя живот. Много безсилен се чувстваш, безсмислено се усеща цялата тази суета и игра на его, която идва от професията ми в контекст на загуба на близък човек. И по-малко от месец, след като си отиде дядо ми, Стефан (приятелят ѝ бел. р.) загуби майка си от коронавирус. И в момент, когато си на колене, се налага да се изправиш и да бъдеш опора. Да бъдеш силния за някого друг. Не че може да се степенува загубата, защото това е глупаво, но майката е нещо по-различно."

Докато с приятеля ѝ Стефан пътуват към Дупница, дни преди да се сбогуват с майка му, Михаела пише емоционалната песен "Опора", която все още не е видяла бял свят.

Михаела сподели, че Стефан е от онзи тип мъже-герои, които не натрапват помощта си, които са винаги до теб и са с готови решения за всичко.

Любовта им започва платонично. Първоначално са много добри приятели и в един момент тя осъзнава, че иска постоянно да бъде с него.

"Той успя да премине през преградите, които бях изградила около себе си. Влюбих се в него и сега сме в една хармония. Всичко е постижимо, всичко е преодолимо, защото сме заедно. Той е вселена, благородство и обич. Знам, че съм готова на почти всичко за него", категорична е талантливата певица. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама