Миро заведе жена си в Гренландия


Миро заведе жена си в Гренландия
Снимка: Facebook

Певецът Миро заведе съпруга си Ели до Гренландия. Ако си мислите, че при нас зимата е студена, в момента изпълнителят на "Гълъбо" и съпругата му са на температурата от -35 градуса.

Те са настанени в хотел, който е бивша база на американските военни, а обитателите му са предимно изследователи и служители на летището в Кангерлусияк.

Ето и какво сам сподели певецът във Facebook:

"Това е то да си почти накрай света.

Някой е проявил доста дебелашко, че и извратеничко чувство за хумор (например пиян викинг), назовавайки ледената пустиня където снеговете отиват на лятна почивка - Гренландия, т.е Зелената страна (подозирам, че въпросният викинг също така е виждал и малки зелени човечета, с които си е допивал медовината).

Растителностае, когато я има изобщо тук (в сезона, който в Гренландия минава за лято), се състояла предимно от мъхове, треви и храсти, но аз не съм пряк свидетел.

Колкото и да се кьорите, няма да видите пукнато дърво (разбира се, сега е зима, така че ги няма също и гореописаните зелени мъхове,треви и храсти).

Всички гости, на различна възраст и от различни националности, които пристигнахме със самолета в Кангерлусияк, влизайки в "Old camp"-а преживяхме своя личен миг на "скомина" (състоянието, в което зъбите ти изтръпват), виждайки "хотела" отвътре.

Бас държа, че и те бяха подготвени за екстремност, да се разделят със зоната си на комфорт, но това че ще живем буквално "г.з до г.з" очевидно надхвърли очакванията им.

Цивилизацията наоколо също като стаите е доста тясна, но спретната - 540 души, повечето от които работещи на летището + изследователи. Тези невъзпети герои са създали по средата на едно огромно зъбато ледено нищо - нещо добро.

Попаднахме в здрава и сплотена общност, която се гордее с града си, със земята си, а мен ако ме питате, трябва да се гордеят и със смелоста си да живеят тук (сякаш напук), където камък и дърво (макар че дървета, както казах, няма) се пука.

Природата на Гренландия на пръв поглед изглежда жестока, но неопитомената и красота е несравнима.

Може и да е уместно да дам някои географски уточнения, но няма да го направя - вие сте умни хора, а и има Уикипедия за тази работа, така че, вместо това, ето няколко съвсем битови детайли от местообитанието ни: в нашият камп (бивша американска военна база) делим 4 доста приятни общи бани (в които са и тоалетните) за около 20 двойни стаи. Има и малка уютна столова, но пространствата пълни с напълно непознати дават възможности за... хм... доста нелепи конфузии с интимен и недотам интимен характер.

Температурата навън вече е минус -35C, но слънцето макар и ниско е ослепително от леда и снега. Ще трябва да се разделя с някоя и друга крона, инвестирайки в нови слънчеви очила."*

 

* Правописът е запазен в оригинал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама