Най-умните знаменитости


Най-умните знаменитости
Снимка: Getty Images

Коефициентът на интелигентност (IQ) е стойност, получена от тестове, които оценяват когнитивните способности на даден човек. Средната стойност обикновено е между 85 и 115 точки, а когато човек надхвърли тази стойност, се счита, че има интелигентност над средната. Доста известни личности са били подложени на тестове и имат много високи стойности на IQ. От актьори до певци, комици, спортисти и дори политици, много звезди имат необичайна и над средна интелигентност. Според уебсайта IQ Tests, ето кои са знаменитостите с IQ над средното ниво:

Роуън Аткинсън

Емблематичният Мистър Бийн има впечатляващ коефициент на интелигентност от 178. Той е истински гений!

Бил Гейтс

Известният бизнес магнат има впечатляващ коефициент на интелигентност от 160. Неслучайно този гений е основал Microsoft.

Мат Деймън

Освен че е отличен актьор, той е и много интелигентен. Американският актьор има коефициент на интелигентност 160 - един от най-високите сред актьорите от Холивуд.

Куентин Тарантино

Американският режисьор няма диплома за висше образование, но има IQ 160 - едно от най-високите в списъка.

Шарън Стоун

Американската актриса има коефициент на интелигентност 154, което я прави още една свръх-надарена актриса, когато става въпрос за интелигентност.

Стив Мартин

Награждаваният актьор има талант за актьорско майсторство, магия и комедия. Може би коефициентът му на интелигентност от 142 има нещо общо с това.

Шакира

Колумбийската певица има IQ от 140. Освен това тя владее свободно няколко езика, включително испански, английски, португалски и френски.

Натали Портман

Израелската актриса има коефициент на интелигентност 140. Тя има диплома по психология от Харвардския университет и говори пет езика.

Бил Клинтън

Бившият президент на Съединените щати е друга известна личност с интелигентност над средното ниво. Неговият коефициент на интелигентност е 137.

Опра Уинфри

Емблематичната водеща има IQ от 136. Тя е получила няколко почетни дипломи, включително докторска степен от университета Дюк (2009 г.) и такава от Харвардския университет (2013 г.).

Арнолд Шварценегер

Той не само има големи мускули, но и огромен коефициент на интелигентност - 135. Шварценегер има диплома по международен маркетинг на фитнеса от Университета на Уисконсин-Супериор (САЩ).

Джоди Фостър

Звездата има коефициент на интелигентност 132. Тя се научава да чете на тригодишна възраст и може да говори повече от четири езика. Освен това през 1997 г. актрисата получава почетна степен "доктор по изящни изкуства" от Йейлския университет (САЩ).

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама