Най-запомнящите се светски събития през 2014


Най-запомнящите се светски събития през 2014

Не едно и две светски събития приковаха вниманието ни през 2014 г. На първо място в класацията обаче се нарежда сватбата на актьора Джордж Клуни и британската адвокатка от ливански произход Амал Аламудин. Три дни яли, пили и се веселили, медиите подлудили - така може накратко да бъде описано бракосъчетанието, накарало стотици папараци и журналисти да кръстосват с лодки венецианските канали.

Интересът не бе случаен. Един от най-красивите мъже на Холивуд, 53-годишният двукратен носител на "Оскар", който се бе заклел да не сключва брак, след като се разведе с Талия Болсъм през 1993 година, се прости със свободата си. "Заклетият ерген" каза "Да" на своята любима на частна церемония във Венеция на 27 септември. Самата младоженка прилича повече на кинозвезда, отколкото на преуспяващ адвокат, и непрекъснато печели възхищението на модните асове. Кумове на сватбата бяха съпругът на Синди Крауфорд Ранди Гербер и сестрата на Амал Аламудин Тала. А сред гостите на бляскавото събитие - Мат Деймън, Бил Мъри, Боно, Емили Блънт, редакторката на американското издание на сп. "Вог" Ана Уинтур.

На 29 септември се състоя и гражданският брак в исторически дворец край Канале гранде. Последва меден месец на Сейшелските острови, а към края на октомври родителите на госпожа Клуни организираха ново тържество - празнична следсватбена вечеря в имение от ХVII век в графство Бъкингамшър, включено в пътеводителя "Мишлен".

В края на август на частна церемония си казаха "Да" и две други холивуски знаменитости - Анджелина Джоли и Брад Пит. Тяхното тайно бракосъчетание се състоя на 23 август в имението им Шато Миравал във Франция и за него се разбра едва дни по-късно от две медии, получили изключителните права да заснемат и опишат събитието.

От публикациите например стана ясно, че шестте деца на Джоли и Пит - три осиновени и три биологични, са взели дейно участие в церемонията. По-големите синове Мадокс и Пакс са придружили майка си до олтара, Захара и Вивиен са хвърляли венчелистчета, а Шайло и Нокс са носили пръстените. Малчуганите са се включили и в подготовката - те са помогнали на родителите си за написването на брачните обети, а Пакс е участвал в приготвянето на сватбената торта.

Една от най-любопитните подробности бе свързана с булчинската рокля на Анджелина Джоли. Тоалетът е дело на Луиджи Маси, майстор-шивача на "Ателие Версаче", а воалът на булката е изпъстрен с рисунки на децата. Техни творби има също върху роклята.

Също без много шум и истерия по медиите премина годежът на най-желания ерген сред британските актьори - Бенедикт Къмбърбач. Избраницата на звездата от сериала "Шерлок" е театралният режисьор и актриса Софи Хънтър. За годежа се разбра само по една кратка обява във вестник.

През 2014 година немалко холивудски звезди обявиха, че са станали родители. Актьорите Мила Кунис и Ащън Къчър се сдобиха с момиченце на 1 октомври. Щастливите родители кръстиха бебето Уайът Изабел Къчър. Звездите планират сватба в тесен семеен и приятелски кръг през юли следващата година.

В началото на септември Скарлет Йохансон роди момиченце на френския журналист Ромен Дориак. Бебето Роуз е първо дете на 30-годишната актриса, която бе казала, че не бърза да се омъжва след проваления си брак с Райън Рейлдс. Разбра се обаче, че го е направила. Тайната церемония се е състояла на 1 октомври във Филипсбърг, щата Монтана.

Бащи станаха Роби Уилямс, Робърт Дауни младши, а Дрю Баримор - майка. Джаки Ейнсли роди трето дете на режисьора Гай Ричи, а Крис Хемсуърт от "Тор" удари колегите си в земята, когато на бял свят се появиха близнаците му. И това е само част от предългия списък, който включва Меган Фокс, Емили Блънт, Крисчън Бейл, Дейв Грол и още кой ли не.

През годината актрисата Сюзън Сарандън за пръв път стана баба, дъщеря й роди момиченце. А 50-годишният Никълъс Кейдж вече е дядо - синът му Уестън си има момче. Бебето е кръстено Лучиан Огъстъс Копола Кейдж. Още по-странно е името на дъщерята на певицата Кристина Агилера. С Матю Рътлър те нарекоха момиченцето си Съмър Рейн, което се превежда на български като "летен дъжд".

Актрисата Упи Голдбърг се похвали в токшоуто си "The View", че е станала прабаба. 25-годишната й внучка роди момиченце. Прадядо е вече и фронтменът на групата "Ролинг стоунс" Мик Джагър. Внучката му Асизи роди първото си дете, което също е момиченце. 21-годишната Асизи преди време разкри, че дядо й бил очарован от вестта за нейната бременност. Тя обаче е на мнение, че на сър Мик, който бе потресен от самоубийството на дългогодишната му приятелка Лорън Скот през март, едва ли би се харесало да се обръщат към него с "прадядо".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама