Натали Портман основа женски футболен отбор


Натали Портман основа женски футболен отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

Знаменитости, водени от Натали Портман, основаха женски професионален футболен отбор, който е първият с мажоритарна група от жени собственици. Той ще дебютира през 2022 г., съобщиха от женската професионална футболна лига в САЩ.

"Днес ние предприемаме вълнуваща стъпка, като обявяваме първия женски футболен клуб с мажоритарна група от жени собственици", каза Портман, която спечели "Оскар" през 2011 г. за ролята си във филма "Черният лебед".

Сред другите известни личности, които имат дял, са тенисистката Серена Уилямс, както и холивудските знаменитости Ева Лонгория и Дженифър Гарнър.

"Основаната от Портман група си осигури изключителното право да подготви професионален женски футболен отбор в Лос Анджелис, който да започне участието си през пролетта на 2022 г.", заявиха от Националната женска футболна лига.

Официалното име на отбора тепърва ще бъде обявено, но "групата официално се е спряла на името "Ангелски град" в чест на родния Лос Анджелис", се казва в изявлението.

"Промяна за нашите играчи, промяна за нашите фенове, промяна за нашето общество. Промяната започва днес", категорични са основателите на новия отбор.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама