Нов филм разкрива ужасяващи тайни на създателя на Playboy Хю Хефнър


Нов филм разкрива ужасяващи тайни на създателя на Playboy Хю Хефнър
Снимка: Getty Images/Guliver

Когато основателят на Playboy Хю Хефнър почина през 2017 г. на 91-годишна възраст, той беше запомнен като баща на сексуалната революция. За мнозина той беше облеченият в пижами и пушещ лула крал на хилядите партита, но и на хилядите партньори. Четири години след смъртта му негови служители споделят тайните на империята му в нова документална поредица, "Тайните на Playboy", която трябва да се излъчи през януари по A&E.

Първоначалните тийзъри са мрачни: един от тях показва Холи Медисън, бившата "приятелка номер едно" на Хефнър, която се среща с него от 2001 до 2008 г., която описва реакцията на Хефнър когато разбрал, че тя ще променя прическата си. "Той ми крещеше и каза, че това ме кара да изглеждам стара и евтина", казва тя.

Нейните спомен, както и на още много момичета, без съмнение ще шокират или разочароват много хора. В действителност е невероятно, че някой, който е бил толкова контролиращ, успява да запази репутацията на напредничав сексуален либертарианец толкова дълго.


Въпреки розовия блясък на картината, която е рисувана за начина на живот на Хефнър – руси стройни приятелки, които се мотаят в прословутото имение на Playboy, плацикат се в басейни и си играят с малки кученца с джобен размер, целият контролиран режим на момичетата лъсна в шоуто "Момичетата в съседство". Там стана ясно, че се налага строг вечерен час от 21 часа, който приятелките на Хефнър трябва да спазват през нощите без него, както и правилото да не остават никъде навън за повече от една нощ. На Хефнър е било разрешено да има множество приятелки, но на тях самите им е било забранено да се срещат с чужди хора.

Извън екрана е ясно, че нещата са били далеч по-мрачни за жените в имението на Playboy. Според мемоарите на Медисън, Хефнър отказал да ѝ позволи да види терапевт, когато му казала, че е депресирана, въпреки че твърди, че е искала да се самоубие. Предполагаемата му липса на интерес към благополучието на приятелките се разпростира и в сексуалния им живот. Друга бивша негова приятелка, Джил Ан Сполдинг, твърди, че сексът с Хефнър винаги е бил незащитен и че на "първата" приятелка е било позволено да отиде първа, защото е най-безопасно. Самото деяние според техните разкази е било крайно незначително и незадоволително.

Това е било лицемерието на Хефнър: той е възхвалявал сексуалната и личната свобода, но само своята. Той е искал женските тела без цензура, но само стига да са "голи, добре измити със сапун и вода" и да са "щастливи". Той не се е интересувал от "трудна" фатална жена. Както той винаги е казвал, идеалната плеймейтка е "момичето в съседство", което е винаги достъпно.

Това егоцентрично отношение може да се проследи през целия му живот. Хефнър често е бил признаван за борец за декриминализацията на марихуаната, но в личния му живот наркотиците са били средство за егоистична цел. В продължение на десетилетия той е притискал млади жени да приемат куалуди – мощно успокоително, известно в парти вечери в имението като "разтварящо краката".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама