Обвиниха Кание Уест в расизъм и антисемитизъм


Обвиниха Кание Уест в расизъм и антисемитизъм
Снимка: Getty Images

Противоречивият рапър Кание Уест многократно е крещял на чернокожи служители и е възхвалявал Адолф Хитлер като "новатор" според нов съдебен иск, подаден в Калифорния.

Творческият мозък на дизайнерската марка Yeezy, чиито музикални и модни начинания го направиха баснословно богат, през последните години неведнъж е предизвиквал спорове с расистки или антисемитски изрази.

Вижте още: Кание Уест и съпругата му скандализираха италианците с визията си (СНИМКИ)

Повече за обвинението

Сега бивш служител твърди, че авторът на хита "Stronger" е казал на ученици, че е бил преследван от евреите.

Тревор Филипс, който също като Уест е чернокож и е работил за две от предприятията на Уест в продължение на близо година, твърди в съдебен иск в Лос Анджелис, че е бил подложен на тежка дискриминация, тормоз и репресии от страна на Уест, който е известен и като Ye.

Филипс твърди, че Уест никога не би "ругал бял човек, но безброй пъти е виждал и/или лично е преживявал как Кание неистово крещи на чернокожи".

Филипс е нает през ноември 2022 г. от Yeezy, марката за дрехи на рапъра, и веднага започва работа в Академията на Донда - училище, основано от Уест край Лос Анджелис.

"Филипс на няколко пъти стана свидетел как Кание проповядва на служителите си непристойни изрази като "евреите искат да ме хванат" и "евреите крадат всичките ми пари", се казва в иска.

Вижте още: Кание Уест шокира: Обичам Хитлер (ВИДЕО)

Филипс, който е спрял да работи за предприятията на Уест през август 2023 г., иска обезщетение в размер на 35 000 долара.

Адвокатът му Карни Р. Шегериан заяви, че искът има за цел да поправи обидите, които клиентът му е претърпял, и да изпрати по-широко послание.

"Надяваме се... че известният артист г-н Уест ще разбере, че неговите послания, които според нас проповядват дискриминация, антисемитизъм и любов към Хитлер, нямат място в света".

Уест, който през 2022 г. се раздели със знаменития предприемач Ким Кардашиян след десет години съвместен живот, миналата година се извини на евреите в социалните медии заради предишни антисемитски изблици.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама