Обвиниха Кание Уест в расизъм и антисемитизъм


Обвиниха Кание Уест в расизъм и антисемитизъм
Снимка: Getty Images

Противоречивият рапър Кание Уест многократно е крещял на чернокожи служители и е възхвалявал Адолф Хитлер като "новатор" според нов съдебен иск, подаден в Калифорния.

Творческият мозък на дизайнерската марка Yeezy, чиито музикални и модни начинания го направиха баснословно богат, през последните години неведнъж е предизвиквал спорове с расистки или антисемитски изрази.

Вижте още: Кание Уест и съпругата му скандализираха италианците с визията си (СНИМКИ)

Повече за обвинението

Сега бивш служител твърди, че авторът на хита "Stronger" е казал на ученици, че е бил преследван от евреите.

Тревор Филипс, който също като Уест е чернокож и е работил за две от предприятията на Уест в продължение на близо година, твърди в съдебен иск в Лос Анджелис, че е бил подложен на тежка дискриминация, тормоз и репресии от страна на Уест, който е известен и като Ye.

Филипс твърди, че Уест никога не би "ругал бял човек, но безброй пъти е виждал и/или лично е преживявал как Кание неистово крещи на чернокожи".

Филипс е нает през ноември 2022 г. от Yeezy, марката за дрехи на рапъра, и веднага започва работа в Академията на Донда - училище, основано от Уест край Лос Анджелис.

"Филипс на няколко пъти стана свидетел как Кание проповядва на служителите си непристойни изрази като "евреите искат да ме хванат" и "евреите крадат всичките ми пари", се казва в иска.

Вижте още: Кание Уест шокира: Обичам Хитлер (ВИДЕО)

Филипс, който е спрял да работи за предприятията на Уест през август 2023 г., иска обезщетение в размер на 35 000 долара.

Адвокатът му Карни Р. Шегериан заяви, че искът има за цел да поправи обидите, които клиентът му е претърпял, и да изпрати по-широко послание.

"Надяваме се... че известният артист г-н Уест ще разбере, че неговите послания, които според нас проповядват дискриминация, антисемитизъм и любов към Хитлер, нямат място в света".

Уест, който през 2022 г. се раздели със знаменития предприемач Ким Кардашиян след десет години съвместен живот, миналата година се извини на евреите в социалните медии заради предишни антисемитски изблици.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама