Основател на групата Eagles си отиде на 77 години


Основател на групата Eagles си отиде на 77 години
Снимка: iStock

Поредна звезда от музикалната сцена си е отишла от този свят. Става дума за Ранди Майснър, който е един от основателите на емблематичната рок група Eagles, си е отишъл на 77-годишна възраст. Смъртта му е настъпила в сряда вечерта в Лос Анджелис, следствие на усложнения от хронична обструктивна белодробна болест, се казва в съобщение на сайта на рок бандата.

"Ранди беше неразделна част от "Игълс" и допринесе за ранния успех на групата", се казва в публикацията. "Неговият вокален диапазон беше изумителен, както се вижда от характерната му балада "Take It to the Limit".

Вижте още: Жители на Санта Барбара: Не искаме Хари и Меган тук, ще се съпротивляваме

Ранди Майснър, Глен Фрей, Дон Хенли и Бърни Лидън създават "Игълс" през 1971 г. Песента "Take It to the Limit" от албума "One of These Nights", издаден през 1975 г., достигна до номер четири в класацията за сингли "Хот 100" на изданието "Билборд". Майснър напусна групата през 1977 г.

Издаденият през декември 1976 г. албум "Hotel California" е последната продукция на "Игълс" с негово участие. Той се превърна в един от най-продаваните албуми на всички времена, припомня ДПА.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама