Осъдиха Бил Козби за изнасилване


Осъдиха Бил Козби за изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver

81-годишният американски комик Бил Козби беше осъден на от три до десет години затвор за изнасилване, станало преди повече от десетилетие, пише британският "Гардиън".

Козби е признат за виновен, че през 2004 година е упоил и изнасилил Андреа Констанд. Той беше обвинен от над 60 други жени, че им е давал силно действащи сънотворни, след което ги изнасилвал. Повечето от тези обвинения обаче бяха с изтекла давност и нямаше как да стигнат до съдебната зала.

Във вторник съдията Стивън О'Нийл официално обяви Козби за "сексуален насилник", което е първата стъпка преди той да започне да изтърпява ефективна присъда.

Процесът срещу известния актьор започна през 2016 г. През април 2018 година той беше признат за виновен, с което се превърна в първата звезда, която получава присъда за сексуално посегателство след началото на кампания #MeToo през 2017 година.

"Може никога да не узнаем всички факти около неговия двойствен живот на сексуален насилник, но с продължилата десетилетия кариера на сериен изнасилвач е приключено", зави в изявление за медиите Констанд.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама