Отиде си актьорът Робърт Блейк


Отиде си актьорът Робърт Блейк
Снимка: Getty Images

Холивудският актьор Робърт Блейк почина на 89-годишна възраст, като новината съобщи племенницата му Норийн Остин.

Той придоби известност с ролята си на детектив под прикритие в телевизионния сериал "Барета" от 70-те години на миналия век.

Актьорът, спечелил признание и с превъплъщението си на психопат убиец във филмовата адаптация от 1967 г. на романа "Хладнокръвно" на Труман Капоти, е починал в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от семейството си.

Успехите на Блейк на сцената бяха помрачени от обвиненията, че е убил съпругата си през 2001 г. Той категорично отричаше вина.

Актьорът беше обвинен, че смъртоносно е прострелял жена си - Бони Лий Бейкли, за да получи попечителството над дъщеря им. Двамата бяха женени по-малко от година. Бейкли е била омъжена четири пъти, преди да срещне актьора.

Вижте още: Роберто Кавали отново стана татко на 82 години

Той беше оправдан в края на шумен тримесечен съдебен процес, в който Бейкли беше представена като жена, търсеща слава и пари. Твърдеше се, че е принудила актьора да сключат брак, като е забременяла.

По-късно по гражданско дело, заведено от наследниците на покойната Бони Лий Бейкли, бе решено, че той все пак е отговорен за убийството й.

Робърт Блейк е роден в Нътли, Ню Джърси, с името Майкъл Джеймс Губитози и едва от 8-годишен започва да се снима във филми. Първата продукция, в която участва, е късометражната поредица "Нашата банда" ("Our Gang") от 1939 г.

След няколко роли в детските си години и служба в армията, Блейк активно работи основно в телевизията.

Пробивът му в киното е с превъплъщението му в смразяващия образ на психопат убиец във филмовата адаптация на "Хладнокръвно". Негов сценарист и режисьор е Ричард Брукс.

Робърт Блейк е носител на награда "Еми" през 1975 г. за участието си в сериала "Барета". Четири пъти е номиниран за отличието.

Актьорът, който има четири деца, е женен за Сонора Кър в продължение на 22 години, преди да се разведат през 1983 г. Следва брак с Бони Лий Бейкли. През 2017 г. Робърт Блейк сключва брак с Памела Хъдак, но той приключва две години по-късно.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама