Парис Хилтън: Бях малтретирана като тийнейджърка


Парис Хилтън: Бях малтретирана като тийнейджърка
Снимка: Getty Images

Предприемачът, актриса и светска личност Парис Хилтън заяви, че е била малтретирана в специални центрове, създадени да "лекуват" трудни тийнейджъри в САЩ, и призова Белия дом и Конгреса да приемат закони, които гарантират правата на непълнолетните в тези центрове.

В колона за Washington Post Хилтън казва, че индустрията за 50 милиарда долара годишно "управлява" до 120 000 американски тийнейджъри в центрове.

Хилтън съобщи, че родителите ѝ, недоволни от поведението ѝ, са я изпращали в различни центрове от този вид.

"И на четирите места, където бях изпратена като тийнейджър, понасях физически и психически тормоз от страна на работниците: задушаваха ме, пляскаха ме, шпионираха ме, когато си взимах душ, не ме оставяха да спя. В един център в Юта бях затворена сама в стая, където стените бяха покрити с драскотини и петна от кръв", пише Хилтън. Тя твърди, че дори не можела да се оплаче от насилието, тъй като нямала връзка с външния свят, а центровете за трудни тийнейджъри "забиват клин" между деца и родители, казвайки на родителите, че на децата не може да се вярва.

Индустрията на проблемните тийнейджъри, която включва общежития, военизирани лагери, центрове за поправяне на поведението, има годишен оборот от около 50 милиарда долара, включително лечение с "трудни, но справедливи методи", пише още Хилтън. Според нея, в момента в такива центрове са настанени около 120 000 тийнейджъри.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама