Пласидо Доминго се извини на жените, обвинили го в сексуално насилие


Пласидо Доминго се извини на жените, обвинили го в сексуално насилие
Снимка: Getty Images/Guliver

Испанският оперен певец Пласидо Доминго се извини на жените, които през 2019 година го обвиниха в сексуално посегателство. В изявление, публикувано от Associated Press, той разказва, че месеци наред е размишлявал за обвиненията.

"Отнасям се с разбираме към жените, които най-накрая са се почувствали достатъчно комфортно, за да се изкажат. Искам те да знаят, че искрено съжалявам, че съм им причинил болка. Поемам пълна отговорност за своите действия. Преосмислих много неща от тази история", казва Доминго.

"Сега разбирам, че някои от тези жени вероятно са се страхували да говорят честно, опасявайки се, че това ще се отрази негативно на тяхната кариера, ако го направят. Макар че никога не съм имал такива намерения и никой не трябва да се чувства така", добавя още тенорът.

Той допълва, че ще положи усилия за това "никой друг да няма такъв опит".

Оперният певец излезе с изявлението в отговор на разследването на Американската гилдия на музикалните артисти. Юристите от компанията Cozen OʼConnor, наети от гилдията, установиха, че 27 души са станали жертва или свидетели на сексуален тормоз от страна на Доминго в периода от 1990 до 2000 година.

Пострадалите жени твърдят, че Доминго ги е докосвал без разрешение, опитвал се е да ги целува и им е звънял през нощта, канейки ги настойчиво на среща. Две от жените заявяват, че са правили секс с Доминго заради опасения, че отказът може да повлияе на кариерата им.

Първите обвинения срещу Пласидо Доминго повдигнаха осем певици през август 2019 година. Те заявиха, че тенорът ги е тормозил в различно време в продължение на 30 години, започвайки от края на 80-те години.

През септември 2019 години други 11 жени повдигнаха обвинение срещу него. Първоначално певецът отричаше, твърдейки, че отношенията са били "по взаимно съгласие."

След обвиненията много от музикалните институции се отказаха да сътрудничат с Доминго. Операта в Лос Анджелис започна свое разследване, резултатите, от което още не са обявени.

Това се случва, след като преди часове продуцентът Харви Уайнстийн е признат за виновен по обвинение в изнасилване и сексуална принуда. Съдът трябва да постанови присъдата. Сайтът на „Дойчландфунк” припомни, че Уайнстийн е обвинен в сексуално посегателство към своя асистентка през 2006 г. и в изнасилване на млада актриса през 2013 г. Той отхвърли обвиненията с твърдението, че сексуалните отношения са били по взаимно съгласие.

Междувременно повече от 80 жени обвиниха Уайнстийн в сексуални престъпления. Някои от най-големите холивудски звезди като Гуинет Полтроу, Анжелина Джоли и Роузана Аркет също разказаха преживелиците си с Уайнстийн. Три жени, между които и италианска филмова звезда, заявиха, че са били изнасилени от него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама