Почина актьор от "Умирай трудно" и "Топ Гън"


Почина актьор от "Умирай трудно" и "Топ Гън"
Снимка: Getty Images

Кларънс Гилиард-младши, популярен актьор в поддържащи роли във филми и сериали като "Умирай трудно", "Топ Гън", "Матлок" и "Уокър, тексаският рейнджър", почина на 66-годишна възраст, предаде "Асошиейтед прес".

Смъртта му беше оповестена от университета на Невада в Лас Вегас, където Гилиард преподаваше сценично и екранно актьорско майсторство. Повече подробности не се съобщават.

"Професор Гилиард беше лъч светлина и сила за всички около него в университета", се казва в изявлението на Хедър Адисън, ръководителка на филмовата школа. "Когато го питахме как се чувства, той с радост заявяваше, че е "Благословен!". Истината обаче е, че ние бяхме благословени да бъдем негови колеги и ученици в продължение на толкова много години".

Гилиард е роден в Моузес Лейк, Вашингтон. Актьорската му кариера започва през 80-те години на миналия век. Актьорът участва в два от най-емблематичните филми на десетилетието - "Умирай трудно" и "Топ Гън".

Гилиард е известен и с ролите си в хитовите телевизионни сериали "Матлок" и "Уокър, тексаският рейнджър". Участвал е в сценична постановка на "Да возиш мис Дейзи" и се е снимал със звездата на "Умирай трудно" Брус Уилис в реклама на батерии.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Звезди


Реклама
Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама