Почина актриса от "Сексът и градът"


Почина актриса от "Сексът и градът"
Снимка: iStock

На 93-годишна възраст почина американската актриса Франсис Стърнхаген. Тя е позната от популярни сериали като "Бар Наздраве", "Спешно отделение", "Сексът и градът" и "Разобличаване", съобщи АП.

Стърнхаген почина мирно от естествена смърт в понеделник, съобщи синът ѝ Джон Карлин в изявление, публикувано в сряда в Instagram. "Лети напред, Франи", написа той и добави: "Завесата се спуска към един живот, изживян толкова богато, страстно, скромно и щедро".

Телевизионните зрители я познават в ролята на богатата баба на д-р Джон Картър в дългогодишния сериал "Спешно отделение". В "Бар Наздраве" тя играе Естер, майката на редовния клиент Клиф, което ѝ носи 2 номинации за "Еми". В последно време имаше постоянна роля в "Сексът и градът" като Бъни Макдугъл, твърдоглавата свекърва на Шарлот - роля, която ѝ донесе трета номинация за "Еми", а също така играе майката на Кира Седжуик в "Разобличаване". През дългата си кариера печели две награди "Тони".

"Трябва да кажа, че е забавно да играеш тези снобски възрастни дами. Винаги е по-забавно да бъдеш неприятен. Познавам такива жени и предполагам, че мога да им подражавам", каза актрисата пред "Лос Анджелес таймс".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама