Почина баскетболната легенда Коби Брайънт


Почина баскетболната легенда Коби Брайънт
Снимка: Guliver/GettyImages

Един от най-великите баскетболисти за всички времена Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер, съобщи TMZ. Машината е паднала край Калабасас, Калифорния.

NBC съобщи по-късно, че заедно с Брайънт на борда е пътувала една от четирите му дъщери - 13-годишната Джиана-Мария. Смъртта на дъщерята на Брайънт беше потвърдена от кмета на Лос Анджелис Ерик Гарсети.

"Няма оцелели. Има доказателства, че на борда е имало девет души - пилот и осем пътници. Има много спекулации за загиналите хора. Изключително неуместно е сега да се обявяват имена, преди да приключи процедурата за разпознаване на телата", каза Вилянуева на пресконференция.

Журналистът на ESPN Рамона Шелбърн съобщи след срещата с местните власти, че се е наложило пожарникарите да изкачват хълма "на крак", защото огънят е бил прекалено голям и прекалено горещ. Причината за по-високата температура е била наличието на магнезий във въздуха, което допълнително усложнило ситуацията. Причината е, че този химичен елемент реагира бурно при контакт с кислород и вода.

Все пак екип от парамедици е успял да стигне бързо до мястото на катастрофата, но скоро след инспекция на терена е било установено, че няма нито един оцелял. Тогава е станало ясно и, че жертвите на катастрофата са 9.

Коби изкара 20 сезона в "Лос Анджелис Лейкърс". Спечели 5 титли на НБА, беше избран за най-добър играч във финалите два пъти и за №1 на лигата за 2008 г. Участвал е в Мача на звездите 18 пъти. В списъка на най-успешните баскетболисти в историята на НБА, Брайънт заема четвъртото място с 33643 точки. За мнозина той е човекът, който в най-голяма степен пое щафетата от Майкъл Джордан и разви наследството на Въздушния в НБА.

Може би най-великият баскетболист за всички времена Джорджан е дълбоко потресен от новината за смъртта на Коби Брайънт, както са и милиони фенове на спорта по света.

"В шок съм от трагичните новини за смъртта на Коби и Джиана. Думите не могат да опишат болката, която изпитвам. Обичам Коби, който беше като по-малък брат за мен. Говорехме често и тези разговори ще ми липсват толкова много", написа Джордан в официално изявление.

След като смъртта на баскетболната легенда беше потвърдена спортисти, политици, артисти, звезди от шоубизнеса изразиха скръбта и почитта си към баскетболиста. Минута мълчание прекъсна много баскетболни срещи в САЩ.

Брайънт беше почетен и на церемонията за връчване на наградите "Грами", която се проведе на стадиона на "Лейкърс" в Лос Анджелис.

"В момента всички изпитваме луда тъга", каза водещата Алиша Кийс. "Защото по-рано днес Лос Анджелис, Америка и целият свят изгубиха герой. Ние буквално стоим тук с разбити сърца в дома, който Коби Брайънт построи".

Брайънт остави жена си Ванеса и три дъщери - Наталия, Бианка и новородената Капри. Той беше на 41 години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама