Почина Уитни Хюстън


Почина Уитни Хюстън
Снимка: Getty Images / Guliver

Една от най-големите съвременни музикални звезди Уитни Хюстън почина на 48-годишна възраст.

"За съжаление това е истина", потвърди говорителка на певицата Джил Фрицо.

Уитни Хюстън е намерена вчера мъртва в стаята си в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис. Бързо пристигналият лекарски екип 20 минути й правил изкуствено дишане, но без успех, след като получил обаждане в 15:20 минути. Смъртта е фиксирана в 15:55 ч. местно време (23,55 часа по Гринуич на 11 февруари)

На въпрос на последвалата пресконференция дали смъртта не е предизвикана от предозиране с наркотици, представител на полицията отвърна: "Не, нищо точно не може да се каже. Разследваме случая". Полицията изключва версията с убийство, признаци за насилие не са открити.

Уитни Хюстън е трябвало да пее по-късно през деня на парти, организирано по повод днешното раздаване на музикалните награди "Грами". 

Междувременно бе решено предстоящата церемония по връчването на музикалните награди "Грами" да бъде посветена на легендарната певица.

Организаторите спешно променят програмата, за да почетат паметта на певицата, която трябваше да вземе участие в шоуто. На Хюстън ще бъде посветен цял раздел от церемонията, който ще бъде воден от носителката на "Оскар" Дженифър Хъдсън.

Новината за смъртта на неповторимата Уитни Хюстън потресе целия свят. Съболезнования в Twitter изказаха Марая Кели, Кристина Агилера, Пинк, Риана, Кейти Пери, Лейди Гага, Джъстин Бийбър и др.. Много от съобщенията за смъртта й са придружени от фразата "Винаги ще те обичам" ("I will always love you") – стих от най-известната й песен.

"Обичам те, Уитни", написа нейният бивш съпруг и баща на единственото й дете Боби Браун.

"Загубихме още една легенда...Тя ще ни липсва", заяви Кристина Агилера.

"Нямам думи. Просто сълзи...", сподели Риана, която тази вечер ще участва на нагадите "Грами".

"Съсипана съм от смъртта на моята приятелка и несравнима певица", написа Марая Кери, която записа дуета "When You Believe" с Хюстън през 1998-ма.

Последните години Хюстън, която неведнъж се бе лекувала от алкохол и наркотици, много боледуваше. През 2010 г. тя се отказа от световно турне заради психологическа криза, макар че малко преди това пусна една от най-успешните плочи в кариерата си. През 2009 г. песента "I look To You" бе класирана първа в "Билборд 200", а също на хит парадите в Канада, Германия, Италия и Швейцария.

Уитни Хюстън влезе в Книгата на Гинес с рекордите като певица с най-много награди – 411 на брой. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди на Американ мюзик ъордс и 16 награди от Билборд мюзик ъордс.

През 1992 г. тя дебютира и като актриса във филма "Телохранител", където изпълни главната роля, а партньор й беше Кевин Костнър. Голям успех извоюва песента й към филма "I will always love you". Уитни Хюстън се снима и в още няколко филма, но без особен успех.

Уитни Елизабет Хюстън бе родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Пее като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Първият хит на Уитни Хюстън е в дует с Теди Пендерграс през 1984 - "Hold Me".

Почивай в мир, Уитни!

ВИЖТЕ ЖИВОТА Й В СНИМКИ!

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама