Показват невиждани кадри от личния архив на Елизабет Втора


Показват невиждани кадри от личния архив на Елизабет Втора
Снимка: Getty Images

Непоказвани кадри от личния архив на кралица Елизабет Втора са включени в нов документален филм на "Би Би Си", подготвян по случай 70-ия юбилей от възкачването ѝ на престола, предаде "Асошиейтед прес".

Тя е предоставила безпрецедентен достъп до стотици кадри, заснети от нея, от родителите ѝ и от покойния ѝ съпруг принц Филип.

Видеата съдържат кадри на Елизабет от времето, когато е била бебе до коронацията ѝ през 1953 г.

Един от клиповете е документирал първата по-дълга визита на Филип в замъка Балморал в Шотландия през 1946 г., преди годежът им да бъде публично обявен. На кадрите се вижда сияещата бъдеща британска кралица, която показва годежния си пръстен пред камерата.

Филип и Елизабет се женят през ноември 1947 г. Бракът им продължи 73 години, до смъртта на херцога на Единбург през април м.г., само няколко месеца преди 100-ия му рожден ден.

Саймън Йънг от "Би Би Си" заяви, че за компанията е чест да получи достъп до личната колекция на Елизабет Втора. Според него този документален филм дава изключителен поглед към дълбоко личната страна на кралското семейство, която рядко може да бъде видяна.

Филмът ще бъде излъчен в Обединеното кралство на 29 май, седмица преди национални тържества за отбелязване на 70-ата годишнина от възкачването на престола на Елизабет Втора.

"Някои от най-големите световни звезди в развлекателната индустрия" ще се съберат, за да отбележат "най-значимите и радостни моменти от седемдесетте години на управление” на кралицата Елизабет Втора, обявиха от Бъкингамския дворец.

Програмата за честванията от 2 юни до 5 юни е наситена с много събития, отдаващи почит на Елизабет Втора, която се възкачва на британския престол през 1952 г., след смъртта на баща си крал Джордж Шести. Тогава тя е едва на 26 години.

Музикантите ще се изявят основно в последните два дни на официалните чествания - на 4 юни е планиран грандиозен концерт пред Бъкингамския дворец. В него ще вземат участие множество звезди под акомпанимента на голям оркестър. От кралския двор са доста пестеливи относно участниците в събитието и не съобщават имена. Сигурно е обаче, че в него ще се включи британският изпълнител Джордж Езра. "Не мога да не кажа колко съм развълнуван, че ще участвам в концерта за платинения юбилей на кралицата, каква невероятна чест ми е отдадена", похвали се той в съобщение, което разпространи.

Медиите на Острова твърдят, че към Езра на сцената ще се присъединят Стиви Уондър, Елтън Джон, Шърли Беси, вероятно Пол Маккартни и Род Стюарт, Клиф Ричард, който е смятан за един от любимите изпълнители на кралицата. В шоуто участие ще вземат също популярни филмови и телевизионни актьори, както и представители на други сектори от развлекателната индустрия. От Бъкингамския дворец обаче засега мълчат не само за ангажираните изпълнители, но и дали кралица Елизабет Втора ще присъства. От известно време тя има проблеми с придвижването и пропуска значителна част от официалните си ангажименти, като е замествана от други членове на кралския двор.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама