Пола Абдул обвини продуцента на American Idol в сексуален тормоз


Пола Абдул обвини продуцента на American Idol в сексуален тормоз
Снимка: Getty Images

Напоследък все повече "заспали" случаи на сексуално посегатество излизат на светлина. Певицата Пола Абдул е подала съдебен иск срещу бившия си шеф Найджъл Литгоу, продуцент на шоуто American Idol, като го обвинява в два случая на сексуално посегателство, предадоха осведомителните агенции.

В жалбата, внесена в петък във Върховния съд на окръг Лос Анджелис, носителката на награда "Грами" твърди, че британецът "е бил наясно", че поведението му е "неуместно и дори престъпно", пише "Дедлайн".

Вижте още: Дизайнерът Филип Плейн посрещна най-трудните празници (СНИМКИ)

Абдул, която е на 61 години, е сред първите членове на журите в хитовото телевизионно шоу от 2002 до 2009 г., а 74-годишният Литгоу е един от изпълнителните му продуценти, припомня ДПА.

Двамата работят заедно и няколко години по-късно, когато Пола Абдул се присъединява към журито на предаването "Мислиш си, че можеш да танцуваш". Литгоу е негов създател, продуцент, а също участва и като член на журито.

В подадения съдебен иск изпълнителката на "Стрейт ъп" (Straight Up) твърди, че той я нападнал за първи път в асансьор по време на регионални прослушвания за един от първите сезони на "Американ айдъл".

Абдул успяла да го отблъсне и да избяга, се посочва в документа, цитиран от списание "Пийпъл". Тя обаче предупредила Литгоу, че поведението му е неприемливо, а по-късно се свързала и с негови представители, за да ги информира за случилото се.

Накрая решила да не предприема действия от страх да не бъде уволнена от шоуто, се казва още в съдебния иск.

Пола Абдул твърди също, че е получавала по-ниско заплащане от колегите си мъже в предаването и е била "обект на постоянни подигравки, унижение и тормоз".

Вторият случай на сексуално посегателство от страна на Литгоу бил през 2015 г., когато певицата е член на журито в "Мислиш си, че можеш да танцуваш", се посочва в подадената жалба.

Инцидентът станал по време на вечеря в дома на продуцента, на която тя присъствала, мислейки, че това е професионална покана. Той притиснал певицата, докато тя седяла на дивана. Според документа Литгоу "се е опитал да я целуне, заявявайки, че двамата ще бъдат отлична "влиятелна двойка".

В иска си Пол Абдул посочва също, че е станала свидетелка как Найджъл Литгоу опипва една от нейните асистентки през същата година. Жената, наречена Ейприл в документа, "не се е съгласила" с подобно поведение, се казва още в него.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама