Повод за гордост: Българин спечели награда БАФТА (ВИДЕО)


Повод за гордост: Българин спечели награда БАФТА (ВИДЕО)
Снимка: Borislav Slavov/Facebook; колаж: Actualno

България има нов повод за гордост - Борислав Славов! На 11 април 2024 той отвя конкурекцията на наградите БАФТА, където спечели приз за музиката към тоталния хит "Baldur's Gate 3". 

Славов не успя да прикрие емоциите си, когато получи наградата за най-добра музика. Ето какво каза той:

"Благодаря за този специален момент в живота. Вярвам, че ако не оставиш частица от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслади... Искам да благодаря на всеки един от вас в тази зала."

Вижте още: Марта Вачкова призна защо изчезна за 2 години и какво е преживяла (ВИДЕО)

Повече за Борислав Славов

Борислав Славов е български композитор на музика за видео игри, носител на множество международни награди. Той е известен с работата си по отличената с наградата на Британската академия (BAFTA) видео игра "Divinity: Original Sin 2", а също така и играта "Crysis 2", където той работи заедно с именития холивудски композитор Ханс Цимер.

Настоящата награда е за последния му и най-мащабен до този момент проект - саундтрака на играта "Baldur’s Gate 3", базирана на игровата вселена "Dungeon & Dragons", собственост на американските гиганти Hasbro Inc. & "Wizards of the Coast". Играта е разработвана от световноизвестната белгийската компания за видео игри “Лариан студиос” с подразделения в Белгия, Англия, Ирландия, Испания, Русия, Канада и Малайзия.

"Baldur’s Gate 3" спечели наградата за игра на годината. Тя спечели и наградата "Изборът на играчите", определена от публиката, както и наградите БАФТА за музика, разказ и изпълнители

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама