Принц Чарлз празнува 70-годишен юбилей (снимки)


Принц Чарлз празнува 70-годишен юбилей (снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

Принц Чарлз днес навършва 70 години. Дворецът Кенсигтън публикува семейна снимка по повод юбилея на бъдещия монарх на Великобритания.

На кадъра, заснет през септември, най-големият син на кралица Елизабет Втора позира със съпругата си Камила, синовете си принц Уилям и принц Хари, техните съпруги и тримата си внука - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Кралската поща валидира шест марки, посветени на 70-годишнината на британския престолонаследник. Специалното издание с фотографии на Уелския принц беше пуснато в продажба днес.

На две от марките принц Чарлз е запечатан заедно със своите синове на празника по случай 100-годишнината на британските ВВС в Бъкингамския дворец и по време на посещение на турнир по поло през 2004 г.

На останалите Уелският принц поздравява валийски ученици и е със съпругата си херцогинята на Корнуол Камила. Още две пощенски марки са с портрети на принца. Цялата серия може да бъде закупена за 6,66 паунда или 8,64 долара.

Британският кралски монетен двор отсече и юбилейна монета от 5 паунда, която струва от 13 до 4000 паунда в зависимост от метала, от който е изработена. На аверса е изобразен принц Чарлз, а на реверса – профилът на кралица Елизабет Втора.

Принц Чарлз е патрон на над 400 благотворителни и обществени организации. Той е най-старият престолонаследник на британския трон за последните над 300 години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама