Принц Хари навърши 30


Принц Хари навърши  30
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес внукът на кралица Елизабет Втора, принц Хари, заемащ четвърто място по наследяването на британския престол, навършва 30 години, съобщава ИТАР-ТАСС.

Синът на принц Чарлз и принцеса Даяна в предишните години беше известен като любител на шумните партита, което привлече вниманието на жълтата преса. Постъпките на принц Хари понякога поставяха в неудобно положение кралския двор. Но както отбелязва британската преса, Хари навлиза в третото си десетилетие като много по-зрял мъж, сериозно посветил своя живот на армията и на благотворителността.

За разлика от по-големия си брат, принц Уилям, който се ожени през 2011 година за приятелката си Кейт Мидълтън, Хари продължава да бъде ерген, "най-желаният във Великобритания", както пише за него пресата.

Принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид Уелски се появи на бял свят през 1984 година. Но родителите му решиха, че във всекидневието ще носи по-неформалното име Хари.

Когато Уилям и Хари бяха още деца, родителите им се разделиха. Момчетата останаха да живеят при майка им. През 1977 година, когато Хари беше на 12 години, принцеса Даяна загина трагично при автомобилна катастрофа в Париж.

По-малкият син на Чарлз и Даяна завърши най-престижното частно училище в Итън. Висшето си образование той получи във Кралската военна академия Сандхърст.

В края на 2007 година и началото на 2008-а Хари служи в Афганистан като военен авиодиспечер и координираше полетите срещу талибаните. След като новината за пребиваването му в там бе разгласена от чуждестранната преса, принцът трябваше предсрочно да прекрати пребиваването си в Афганистан поради съображения за сигурност.

Хари, както и брат му Уилям, посвещават много време на благотворителни организации. В тази област те вървят по стъпките на майка им Даяна, която винаги се стремеше да помогне на хората в нужда.

Миналата година принц Хари взе участие в експедиция до Южния полюс, заедно с млади бивши военни инвалиди от Великобритания, САЩ и Общността на нациите. Целта на похода беше да се съберат средства за фонд, подпомагащ военните ветерани.

По данни на британската преса принц Хари ще отпразнува 30-ия си рожден ден в двореца Кенсингтън, където живее заедно с брат си и съпругата му. Сред гостите на празника се очакват бившите приятелки на Хари Челси Дейви и Кресида Бонас, както и 25-годишната сътрудничка на благотворителна организация Камила Търлоу, с която Хари бе често забелязван напоследък.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама