Принц Хари за книгата си: Излях сърцето и душата си


Принц Хари за книгата си: Излях сърцето и душата си
Снимка: Getty Images

В мемоарите си "Резервен" принц Хари навлиза в миналото си както никога досега, споделяйки някои от най-интимните моменти от живота си.

"Работих върху това през последните две години и излях сърцето и душата си в него, като внимателно подбирах всеки момент. За мен беше привилегия да мога да разкажа историята си с мои думи", казва Хари в ексклузивно интервю за сп. "Рeople".

Хари сподели пред People и за живота в настоящето със съпругата си Меган Маркъл и децата им Арчи - на 3 години, и Лилибет - на 19 месеца.

"Имам прекрасен и благословен живот - живот, който идва с позиция, а с нея и с отговорност, която Меган и аз планираме да използваме разумно", казва той. "Чувствам, че съм точно там, където ми е писано да бъда, и точно там, където ни е писано да бъдем ние (семейството ми)."

Поглеждайки към бъдещето, Хари казва, че е "оптимист за това, което предстои".

И макар че заглавието на мемоарната му книга "Резервен" ("Spare") е намек за позицията му в линията на наследяване на кралското семейство, през последните години той е намерил нова идентичност.

"Съпруг и баща - на първо място - както и ветеран, природозащитник и защитник на психичното здраве", казва той пред People. "Знам, че искам да живея живота си в служба на другите и че искам да давам пример на децата си".

След преместването на Хари в Монтесито, Калифорния, през 2020 г. и след решението му да се оттегли от кралския живот във Великобритания, Хари се климатизира към живота в Америка - а това включва и желание за бързо хранене.

Миналата година Меган сподели, че любимият ресторант за бързо хранене на Хари е In-N-Out Burger, който двамата посещават често, когато пътуват до Лос Анджелис за срещи.

"Има един по средата на пътя между Лос Анджелис и нашето жилище. Наистина е забавно да минеш през автомивката и да ги изненадаш. Те знаят нашата поръчка", каза Меган пред Variety миналата есен.

Наскоро Хари беше силно критикуван за това, че е обсъждал убийствата на талибани, докато е служел в Афганистан в биографичната си книга "Ревервен". Някои военни дори заявиха, че е било грешка да сравнява убитите с "шахматни фигури".

В ефира на американска телевизия Хари обвини пресата, че е извадила думите му от контекста, като добави, че това изкривяване застрашава семейството му. Той защити написаното, като заяви, че е искал да намали самоубийствата на ветераните.

"Резервен", която беше пусната на пазара във Великобритания вчера, се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена книга в Обединеното кралство. Бяха закупени около 400 000 копия от мемоарите, въпреки че много откъси изтекоха в пресата преди официалното им издаване.

В кратък клип от интервюто със Стивън Колбърт в "Късното шоу" за популяризиране на книгата Хари заяви, че това е бил труден период.

"Последните няколко дни бяха болезнени и предизвикателни, тъй като не можех да направя нищо по отношение на тези изтичания на информация", каза той.

След това той осъди някои коментари за книгата, като каза: "Без съмнение най-опасната лъжа, която изрекоха е, че по някакъв начин съм се похвалил с броя на хората, които съм убил в Афганистан. Ако чуех някой да се хвали с подобни неща, щях да се ядосам. Но това е лъжа".

Хари заяви, че сега, когато книгата е на пазара, се надява, че хората ще могат да "видят контекста".

"Думите ми не са опасни - но преиначаването им е много опасно за семейството ми. Това е избор, който те (коментиращите) са направили", добави той.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама