Принц Хари за книгата си: Излях сърцето и душата си


Принц Хари за книгата си: Излях сърцето и душата си
Снимка: Getty Images

В мемоарите си "Резервен" принц Хари навлиза в миналото си както никога досега, споделяйки някои от най-интимните моменти от живота си.

"Работих върху това през последните две години и излях сърцето и душата си в него, като внимателно подбирах всеки момент. За мен беше привилегия да мога да разкажа историята си с мои думи", казва Хари в ексклузивно интервю за сп. "Рeople".

Хари сподели пред People и за живота в настоящето със съпругата си Меган Маркъл и децата им Арчи - на 3 години, и Лилибет - на 19 месеца.

"Имам прекрасен и благословен живот - живот, който идва с позиция, а с нея и с отговорност, която Меган и аз планираме да използваме разумно", казва той. "Чувствам, че съм точно там, където ми е писано да бъда, и точно там, където ни е писано да бъдем ние (семейството ми)."

Поглеждайки към бъдещето, Хари казва, че е "оптимист за това, което предстои".

И макар че заглавието на мемоарната му книга "Резервен" ("Spare") е намек за позицията му в линията на наследяване на кралското семейство, през последните години той е намерил нова идентичност.

"Съпруг и баща - на първо място - както и ветеран, природозащитник и защитник на психичното здраве", казва той пред People. "Знам, че искам да живея живота си в служба на другите и че искам да давам пример на децата си".

След преместването на Хари в Монтесито, Калифорния, през 2020 г. и след решението му да се оттегли от кралския живот във Великобритания, Хари се климатизира към живота в Америка - а това включва и желание за бързо хранене.

Миналата година Меган сподели, че любимият ресторант за бързо хранене на Хари е In-N-Out Burger, който двамата посещават често, когато пътуват до Лос Анджелис за срещи.

"Има един по средата на пътя между Лос Анджелис и нашето жилище. Наистина е забавно да минеш през автомивката и да ги изненадаш. Те знаят нашата поръчка", каза Меган пред Variety миналата есен.

Наскоро Хари беше силно критикуван за това, че е обсъждал убийствата на талибани, докато е служел в Афганистан в биографичната си книга "Ревервен". Някои военни дори заявиха, че е било грешка да сравнява убитите с "шахматни фигури".

В ефира на американска телевизия Хари обвини пресата, че е извадила думите му от контекста, като добави, че това изкривяване застрашава семейството му. Той защити написаното, като заяви, че е искал да намали самоубийствата на ветераните.

"Резервен", която беше пусната на пазара във Великобритания вчера, се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена книга в Обединеното кралство. Бяха закупени около 400 000 копия от мемоарите, въпреки че много откъси изтекоха в пресата преди официалното им издаване.

В кратък клип от интервюто със Стивън Колбърт в "Късното шоу" за популяризиране на книгата Хари заяви, че това е бил труден период.

"Последните няколко дни бяха болезнени и предизвикателни, тъй като не можех да направя нищо по отношение на тези изтичания на информация", каза той.

След това той осъди някои коментари за книгата, като каза: "Без съмнение най-опасната лъжа, която изрекоха е, че по някакъв начин съм се похвалил с броя на хората, които съм убил в Афганистан. Ако чуех някой да се хвали с подобни неща, щях да се ядосам. Но това е лъжа".

Хари заяви, че сега, когато книгата е на пазара, се надява, че хората ще могат да "видят контекста".

"Думите ми не са опасни - но преиначаването им е много опасно за семейството ми. Това е избор, който те (коментиращите) са направили", добави той.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама