Признаха Бил Козби за виновен за изнасилване


Признаха Бил Козби за виновен за изнасилване
Снимка: Getty Images/Guliver

Бил Козби беше признат за виновен от съда и по трите пункта в процеса за сексуално насилие (проникване без съгласие, проникване, докато партньорът е в безсъзнание и проникване след като е използвано упойващо вещество), извършено през 2004 година, по които беше обвинен, съобщава телевизия Fox News. Американският актьор го грозят по 10 години затвор за всяко от обвиненията, като тепърва ще има обжалвания.

Десетки жени обвиниха 80-годишния Козби, че им е давал силно действащи сънотворни хапчета, след което ги изнасилвал. Повечето от тези обвинения нямат шанс да получат съдебна реализация поради изтекла давност. До съда досега са достигнали само обвиненията на 44-годишната Андреа Констанд.

Според съобщения в медиите, Козби е изнасилил Констанд през 2004 година, но тогава не е повдигнато обвинение, а през 2006 година те сключили извънсъдебно споразумение. Козби заявява, че отношенията му с Констанд са били основани на взаимно съгласие.

Процесът се точи от 2016 година. В средата на юни 2017 година. съдебното заседание завърши без произнасянето на присъда.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама