Признаха документи, скрити в дивана на Арета Франклин, за валидно завещание


Признаха документи, скрити в дивана на Арета Франклин, за валидно завещание
Снимка: Getty Images/Guliver

Съдебно жури от Мичиган постанови, че документ от 2014 г., намерен в дивана на Арета Франклин след смъртта ѝ, е валидно завещание за многомилионното ѝ имущество.

Двудневният съдебен процес изправи децата на покойната Кралица на соула едни срещу други в битка за две ръкописни версии на последните желания на певицата. Адвокатите на двама от синовете на Франклин твърдяха, че техният полубрат Тед Уайт "иска да ги лиши от наследство".

Присъдата от вторник слага край на продължилата близо пет години съдебна битка в семейството.

Когато Франклин почина от рак на панкреаса през август 2018 г., се смяташе, че тя не е подготвила завещание. Но девет месеца по-късно племенницата ѝ Сабрина Оуенс - тогавашният изпълнител на наследството - открива два отделни комплекта ръкописни документи в дома на певицата в Детройт.

Едната версия, датирана от юни 2010 г., е намерена в заключено чекмедже на бюро, заедно със звукозаписни договори и други документи. По-новата версия, от март 2014 г., е намерена в спираловидна тетрадка с драскулките на Франклин, заклещена под възглавниците на дивана в хола.

Шестима съдебни заседатели в град Понтиак бяха натоварени със задачата да определят дали последният документ може да се квалифицира като валидно завещание - аргумент, подкрепен от децата на Франклин - Кекалф и Едуард.

По време на заключителните речи във вторник адвокатът на Кекалф Чарлз Маккелви заяви, че естеството на откриването на тетрадката е "несъществено".

"Можете да вземете завещанието си и да го оставите на кухненския плот. То все още е вашето завещание", каза той пред съдебните заседатели.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама