Прокуратура разследва смъртта на поп фолк певеца Ангел


Прокуратура разследва смъртта на поп фолк певеца Ангел
Снимка: Facebook

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира във връзка с публикации и започна разследване за смъртта на поп фолк певеца Ангел Иванов. Той почина на 26 септември, като 12 дни по-рано е бил приет с двустранна тежка бронхопневмония в COVID отделение на лечебно заведение, съобщиха от прокуратурата.

Състоянието му се е влошило и дни по-късно е бил транспортиран в друга болница (ИСУЛ), където е починал. В хода на разследването СГП е възложила на Главна дирекция "Национална полиция" – МВР да извърши проверка по случая. Тя включва снемане и обяснения от лица, които имат отношение към случая, установяване здравословното състояние на Ангел Иванов и др.

Часове след смъртта му годеницата му Христина Пейкова разказа в интервю за Bulgaria ON AIR, че има много неясноти около случилото се с него. Първоначално изпълнителят трудно намерил болница, в която да го приемат, след като започнал да се задушава.

"Вика линейка, защото започва да има задух, като тя отива на място и също казва, че няма какво да направи. Той се хваща сам с един приятел, който го урежда да отиде в болницата чрез друг негов приятел, за да го приемат. Той постъпва в 5-та градска, като там беше адекватен, говореше си, като даже на моменти дишаше без маската, но не знам какво се случи и решиха да го преместят (в ИСУЛ бел.р). На следващия ден му слагат кислород, който явно е на макс, а той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори адски, а аз звъня на болницата, за да попитам нормално ли е. Те ми обясняват, че това е от кислорода и лигавицата му е суха, а той не може да си поеме въздух дори с кислорода. Вечерта в 9:30 му пиша как е, а той ми пише добре съм. Тогава се усъмних, че нещо не е наред, но не посмях да се обадя. Никаква вест от снощи, при което звъня в 8 часа сутринта и те най-спокойно ми заявяват, че той е починал, че е тръгнал да се задушава снощи към 11 часа, като са го интубирали и не са могли да направят абсолютно нищо. Той беше напълно здрав и нямаше никакви други придружаващи заболявания, напълно здрав. А когато попитах защо не са ме потърсили, те отговориха, защото нямали телефон", обясни половинката на изпълнителя, с когото имат малък син.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама