Разследват благотворителната организация на Наоми Кембъл


Разследват благотворителната организация на Наоми Кембъл
Снимка: Getty Images

Благотворителната организация, основана от модела Наоми Кембъл, е разследвана за лошо финансово управление, тоест използване на пари, предназначени за хуманитарни цели, за лични нужди, съобщи "Гардиън".

Наоми Кембъл основава през 2005 г. благотворителната организация "Fashion For Relief", която съчетава мода и филантропия. Организацията е създадена, за да набира средства за деца, живеещи в бедност и трудности по целия свят, и през годините според съобщенията е събрала милиони за благотворителност чрез дългогодишните си благотворителни модни ревюта.

Разследването проверява дали супермоделът и нейните колеги (трима, освен модела) "правилно са използвали своите законови задължения и отговорности съгласно закона за благотворителните организации". Разследването ще разгледа плащанията, извършени от благотворителната организация, ще разгледа изразходването на пари от организацията, включително потенциални нарушения и лошо управление, както и непредставяне на годишни отчети навреме.

През 2019 г. организацията се обедини с Лондонския фонд на кмета Садик Хан, за да подкрепи младите хора с ниски доходи. Същата година се проведе модно ревю в Лондонската седмица на модата в Британския музей, последвано от гала вечеря с арт търг. Никой обаче никога не спомена колко пари са събрани тази вечер, но медиите пишат, че Наоми Кембъл е "спасила света с модно ревю".

Благотворителната организация все още не е публикувала сметките си за 2020 г., за което има повече от 178 дни закъснение. Последният публикуван доклад на тази благотворителна организация показва, че до споменатото хуманитарно шоу в Лондон са събрани 1 722 000 евро, предимно чрез спонсорство. Според сметките 1 895 648 евро от тях са похарчени за организиране на благотворително събитие и заплащане на PR и други служители. Само 6509 евро изглежда са били дарени за благотворителност.

Сметките за 2019 г. също разкриват необичайно високи разходи на мениджърите. А миналата година благотворителната организация е похарчила 126 297 евро за мениджърски хонорари и 27 148 евро за разходи.

В частни разговори с "Fashion for Relief" Комисията за финансови изследвания обсъжда "редица регулаторни въпроси" повече от година, включително късното подаване на данните за сметки и използването на пари за други цели, които не засягат самата организация.

До момента Наоми не е коментирала този въпрос, нито организацията си.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама