Рей Лиота със звезда на Алеята на славата посмъртно


Рей Лиота със звезда на Алеята на славата посмъртно
Снимка: Getty Images

Актьорът Рей Лиота почина през май месец 2022 година, но ще бъде почетен посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщиха от Холивудската търговска камара. Лиота се е снимал в над 60 филма, превъплъщавайки се в разнообразни и предизвикателни персонажи както в комедийни, така и в драматични продукции.

Ролята, която прави Рей Лиота известен и затвърждава статута му пред критиците и феновете, е на мафиота Хенри Хил в номинирания за "Оскар" филм "Добри момчета" на Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро и Джо Пеши.

Звездата на Лиота ще бъде 2749-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването й с водеща Лупита Санчес Корнехо ще присъстват Елизабет Банкс и Тарън Еджъртън.

От името на покойния си баща звездата ще приеме дъщеря му, актрисата Карсън Лиота.

Церемонията ще се състои на 24 февруари. На същата дата на екран излиза "Кокаиновата мечка" - един от последните филми с участието на актьора, режисиран от Елизабет Банкс.

"Кончината на Рей Лиота беше опустошителна за света на шоубизнеса. Героите, които той изобразяваше, завинаги ще останат в историята на холивудското кино", каза продуцентката на церемонията Ана Мартинес.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама