Родни звезди в битка с мръсния въздух с провокативна фотосесия


Родни звезди в битка с мръсния въздух с провокативна фотосесия
Снимка: Пейо Пеев

Български звезди се обединиха в битка срещу мръсния въздух. В провокативна фотосесия най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, журналистът Драгомир Симеонов, актьорите Ники Станоев и Силвия Петкова, певицата Дивна, водещата Ирина Тенчева и екс футболистът и победител в "Сървайвър" Ваня Джаферович ни подканят да вземем мерки срещу наболелия проблем.

Акцията им е в подкрепа на Facebook страницата "Подари въздух". Тя събира и търси реализация за добрите идеи и примери, които биха помогнали да живеем в по-чиста среда. На нея се публикуват и стават обществено достояние новаторски проекти, които могат да допринесат за по-чист въздух.

Известните личности застанаха пред обектива на фотографа Пейо Пеев и на кадрите разкъсват мрачните картини на отровената и занемарена среда. От мръсната и потискаща действителност се показват филизи на здрави и зелени растения.

Звездите носят раница-противогаз, в чийто резервоар има алое вера, известно и със способността си да пречиства въздуха и да отделя бързо голямо количество кислород. Тя е силна провокация към всички, които досега не са си давали сметка какъв въздух дишат и до каква степен те самите са отговорни за това.

Популярните лица също дават своите лични решения за по-чист въздух. "Моят начин е поне аз да не го замърсявам. И ако се съберат много лични решения, става едно голямо общо", убеден е Драгомир Симеонов.

Алекс Жекова се старае да извършва ежедневните си битови задачи пеша. А през лятото в града се движи със скутер, велосипед или лонгборд. "Това всъщност е много приятно, достъпно и времеспестяващо", казва тя.

Ваня Джаферович също се присъединява към стремежа да се използват по-малко автомобили и да се стимулира от държавата купуването на нови возила. "Да се пуши по-малко. Да се говори повече за тези проблеми", допълва той.

София е сред най-замърсените с фини прахови частици европейски градове. През студените месеци тези нива се покачват вследствие на отоплението с твърдо гориво, както и на незаконното изгаряне на отпадъци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама