Серина Уилямс стана "Жена на годината" на сп. GQ и предизвика скандал


Серина Уилямс стана "Жена на годината" на сп. GQ и предизвика скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

Тенис звездата Серина Уилямс беше избрана за "Жена на годината" на мъжкото списание "GQ". Корицата на изданието обаче предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи. Много от потребителите се чудят защо думата "жена" е поставена в кавички.

37-годишната тенисистка е наречена Шампионът от списанието и е една от четирите корици на декемврийския брой на GQ. На снимката тя носи черно боди с дълъг ръкав и златист колан на Chanel.

Сред останалите личности, отличени тази година от GQ, са Майкъл Б. Джордан, който е Лидерът, Джона Хил, Режисьорът, а Хенри Голдинг е  Звездата.

Корицата със Серина е дело на известния дизайнер Върджил Абло. Много от потребителите на социалните мрежи явно не са наясно, че кавичките са негова запазена марка. Той работи с тенисистката и Nike върху екипа й за US Open. За турнира на маратонките й беше изписано "Серина", а върху туту роклята й "Лого".

Миналата година в отворено писмо, публикувано в reddit, Уилямс сподели, че често е била наричана мъж заради по-мускулестата си физика. "Казвали са ми, че съм мъж, защото имам по-атлетично тяло... Казвали са ми, че не принадлежа на женските спортове, а трябва да съм в мъжките, тъй като изглеждам по-силна от всички останали жени (Не, аз просто тренирам здраво и съм родена с това по-едро тяло, с което съм горда)."

Тази година Уилямс жестоко избухна и по време на мача с Наоми Осака на US Open заради съдийско решение. По-късно тя обвини съдията Карлос Рамос в сексизъм.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама