Шайло придружава Джоли на хуманитарните й мисии


 Шайло придружава Джоли на хуманитарните й мисии
Снимка: Getty Images/Guliver

Шайло, по-голямата дъщеря на Анджелина Джоли, тръгва по стъпките на майка си по отношение на хуманитарните й интереси. Преди няколко дни момичето беше заедно с актрисата в Турция за Международния ден на бежанците.

Анджелина е силно привързана към хуманитарната идея и е посланичка на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците. Анджи много държи 9-годишната й дъщеря да разбере каква е нейната роля.

"Шайло знае много добре, че отделям голямо внимание на бежанците и желае да ме придружава в мисиите през следващите няколко години", обяснява съпругата на Брад Пит за сп. "People".

Майката и дъщерята посетиха бежанските лагери в източната част на Турция, където са настанени сирийци и иракчани.

"Ние сме тук по една проста причина: регионът е епицентър на световната криза. Близо 60 млн. души от целия свят са напуснали домовете си заради различни конфликти. Не става въпрос само за бежанска криза, но криза на сигурността, както и на световните правителства, които са засегнати от най-голямата бежанска вълна, която досега е регистрирана", заяви Анджелина Джоли по време на пресконференция.

Турция стана първата страна в света по прием на бежанци. Анджи призова световната общност да вземе под внимание бежанците и да ги защитава.

Шайло придружи майка си и в Ливан в сирийски лагер. Според списанието Анджи настоявала Шайло да се срещне с Хала, сирийско момиче бежанец на 12 години, с което тя се е запознала през 2014 г.

"Тя слуша за Хала от последното ми посещение в Ливан и пожела да се запознае с нея", обяснява актрисата. В крайна сметка двете момичета се запознаха. "Прекрасно беше да ги видя да играят заедно и да станат приятелки. Имаме толкова много бежанци. Много често ги чувам да говорят, че най-трудното за тях е да загубят дома и приятелите си".

От началото на сирийския конфликт Джоли няколко пъти е посещавала страната, за да даде своята подкрепа за бежанците и да поиска помощ от международната общност. "Не може да продължаваме да игнорираме най-голямата в историята бежанска криза", казва в заключение известната актриса.

Източник: БГНЕС

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама