Шакира грабна наградата "Авангард" за цялостно творчество


Шакира грабна наградата "Авангард" за цялостно творчество
Снимка: Getty Images

Колумбийската суперзвезда Шакира определено развива шеметна кариера след развода си с Жерар Пике! Тя беше отличена с наградата "Авангард" за цялостно творчество на видео музикалните награди на MTV, след като през май тя стана първата Латиномериканска жена на годината на "Билборд".

Шакира е и първата южноамериканка с наградата "Майкъл Джексън" за видео авангард, която се присъжда за принос и влияние върху музикалните видеоклипове и популярната култура.

Вижте още: Мис България 2023 Елизабет Кравец призна дали има мъж до себе си (ВИДЕО)

Отличието е връчено за първи път през 1984 г. Първият му носител е Дейвид Боуи. От 1991 г. наградата носи името на Майкъл Джексън. Въпреки че не се връчва всяка година, от 2013 г. трофеят е неизменна част от наградното шоу. Сред предишните му носители са Пинк, Риана, Кание Уест, Бионсе, Джъстин Тимбърлейк, Дженифър Лопес, Миси Елиът.

"Шакира е истински световен авторитет, който продължава да вдъхновява и влияе на масите с уникалното си музикално майсторство. Тя проправя път за жените по света и е един от първите изпълнители начело на глобализацията на латиномузиката", коментира при присъждането на наградата Брус Гилмър, президент на отдела за музика, музикални таланти, програмиране и събития в компания "Парамаунт". "Нейното огромно влияние върху музикалния пейзаж ще бъде дълготрайно, тъй като тя продължава да твори и да развлича публиката на най-високо ниво".

След като изпълни двуезични потпури от свои хитове, сред които "Hips Don't Lie" и "Whenever, Wherever", изпълнителка благодари на своята армия от фенове, която й помага да води всички свои битки. Тя изказа благодарност и към телевизия MTV за важната роля, която е изиграла в нейната кариера.

Шакира взе и наградата за най-добро сътрудничество на видео музикалните награди на MTV за "TQG", песента й с Карол Джи.

Преди тази церемония Шакира е печелила три видео музикални награди на MTV. Първата е от 2000 г. за "Oios Asi" - избор на международните зрители, а след това през 2006 г. за хореографията на "Hips Don't Lie" и през 2007 г. за сътрудничеството с Бионсе в "Beautiful Liar".

Тази година Шакира подобри 14 световни рекорда на Гинес. "Music Sessions #53" влезе в историята през януари като най-стриймваната латино песен за 24 часа в Спотифай и най-слушаната латино песен в YouTube за 24 часа с над 63 милиона гледания. Хитът дебютира под номер 9 в класацията "Хот 100" на "Билборд" и тя стана първата жена, достигнала до топ 10 в нея с песен на испански.

Шакира е продала повече от 125 милиона албума и сингли по света, което я прави най-продаваната латино изпълнителка на всички времена, отбеляза американската Национална звукозаписна академия на сайта си, когато организира изложба, посветена на нея в музея на наградите "Грами" през март. Тя е спечелила повече от 300 награди, сред които три "Грами", 13 "Грами" за латино музика , седем награди на "Билборд", 39 награди на "Билборд" за латино музика. Издала е 11 албума.

Влиянието на Шакира надхвърля музиката. Хуманитарната работа на певицата е фокусирана върху всеобщото образование и ранното детско развитие, особено върху здравето, храненето и стимулирането на деца, които все още не са в училище. Тя работи за достъпно образование и здравеопазване на подрастващите чрез фондацията си "Босоногите" и като посланик на добра воля на ООН.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама