Шакира се споразумя със съда заради неплатените данъци


Шакира се споразумя със съда заради неплатените данъци
Снимка: Getty Images

Шакира постигна днес споразумение с прокуратурата, за да избегне съдебен процес по обвиненията, че не е платила 14,5 млн. евро данък върху доходите си в Испания за периода 2012-2014 г., съобщи "Ройтерс".

Като част от това споразумение колумбийската певица получава тригодишна условна присъда затвор, която ще бъде заменена с глоба, и финансова санкция в размер, еквивалентен на "50% от измамата" (над 7 млн. евро), обяви съдията в началото на заседанието.

По този начин 46-годишната певица ще избегне ефективна присъда и влизане в затвора, след като през август 2022 прокурорите поискаха присъда от 8 години и 2 месеца, както и глоба от 24 млн. евро.

Според прокурорите Шакира е прекарала повече от половината от времето между 2012 и 2014 година в Испания и следователно е имала обичайно местопребиваване в страната. Звездата също така има имот в Барселона, закупен през май 2012 г., който е служил като семеен дом. Изпълнителката живя с бившия футболист на Барселона и Испания Жерар Пике в продължение на 11 години и двамата имат две деца. Певицата, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак Рипол, се премести в Маями след раздялата им.

Миналата година Шакира имаше възможност да сключи споразумение, но тя категорично отказа, макар че се водиха преговори. Певицата, известна с хитове като "Waka Waka" и "Hips don't lie", беше "напълно убедена в своята невинност" и на мнение, че този случай "нарушава правата ѝ". Явно изпълнителката е променила мнението си, тъй като днес Шакира, облечена в розов костюм, посочи, че признава вината си и приема наложените присъди.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама