Скарлет Йохансон и Ема Уотсън се появиха в секс реклами


 Скарлет Йохансон и Ема Уотсън се появиха в секс реклами
Снимка: Getty Images

Ветеранката от филмовата вселена на Marvel Скарлет Йохансон и възпитаничката на "Хари Потър" Ема Уотсън са много загрижени за имиджа си, след като станаха жертва на технологията "deepfake". NBC News съобщава, че потребителите на Meta във Facebook, Instagram и Messenger са били обект на рекламна кампания за DeepFake FaceSwap и тази кампания е откраднала известните лица на Ема Уотсън и Скарлет Йохансон, за да ги изобрази като привидно иницииращи сексуални актове.

Интересно е, че технологията за дълбоки фалшификати вероятно е започнала да се прилага още през 1997 г. и оттогава непрекъснато се подобрява, но потребителите обикновено е трябвало да имат голяма степен на опит в редактирането на видео, за да създадат убедителен deepfake. Освен че изглежда като нещо от научнофантастична антиутопия, това страховито малко приложение служи като напомняне, че използването на изображения на други хора без тяхно съгласие вече може да бъде само на един клик разстояние за средния потребител. С други думи, рекламна кампания, в която се използват изображенията на Скарлет Йохансон и Ема Уотсън без тяхното съгласие, може да е само върхът на айсберга на това колко мощно ще стане това.

Редактирането на видеоклипове, така че да изглеждат сякаш Скарлет Йохансон и Ема Уотсън се готвят да направят нещо сексуално, комбинира това, което изглежда като начало на порнографско видео, с характерния звук на интрото на Pornhub. Посланието е колкото ясно, толкова и ужасяващо: независимо дали има голям талант за редактиране на видео или не, средностатистическият потребител може да вземе всякакви снимки, които намери, и да създаде каквото фантастично видео може да си представи, и всичко това без съгласието или дори без знанието на лицето, чието лице краде.

И въпреки че Meta в крайна сметка премахна тези реклами, можем само да си представим колко лошо ще бъде, когато това приложение и други подобни се използват срещу непълнолетни тийнейджъри с цел насърчаване на тормоз и дори провокиране на самоубийства.

Най-важното във всичко това е, че компанията, която стои зад DeepFake FaceSwap, официално забранява използването му за олицетворяване на други лица или за създаване на сексуално съдържание. Но като се има предвид, че използването на това приложение струва 8 долара на седмица, можем само да предполагаме, че са успели да привлекат колкото се може повече самотни мъже, преди Марк Зукърбърг да ги спре.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама