Стаси Кара за любовта й към киното


Стаси Кара за любовта й към киното
Снимка: Facebook

Чаровната Стаси Кара е от хората, за които киното не е просто забавление, а начин на живот. Тя дълго време беше водеща на предаването "Като на кино", но от този сезон, както самата тя обяви във Facebook, вече няма да я гледаме на екран. 

Стаси е родена в София и завършва Испанската гимназия, а веднага след това специализира в История на изкуството и Международна журналистика. Страстна пътешественичка, тя обикаля света и създава множество интересни репортажи, които впоследствие се излъчват по българските телевизии.

Към настоящия момент, кино-гуруто Стаси води личен блог, в който описва най-интересното от света на киното и телевизията.

И макар че вече няма да бъде водеща на кино предаване, любовта й към седмото изкуство продължава. Ето и какво отговори самата тя по този въпрос:

На кино в киното или на кино вкъщи?

И двете! Абсолютно различни преживявания са, киното е магия и заслужава подходящата атмосфера и компания. Никой мъж не заслужава да бъде воден на "50 нюанса сиво" или "Сексът и градът". Има удоволствие в това да споделяш видяното, както и да гледаш филми сам.

Кой е първият филм, за който имаш спомени, че си гледала на голям екран?

"Лунен пътешественик" на Майкъл Джексън и бях пленена от целия свят, който видях.

Имат ли българите кино култура?

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, смятам че всеки има предпочитания и не е нужно да си енциклопедия, за да имаш култура. Мисля си, че през последните години желанието да ходиш на кино заради самото преживяване наистина се е повишило.

А какво мислиш за българското кино?

Предубена съм на тази тема, признавам си. Радко срещам български филми, които ми харесват и основната причина заради това е, че липсва история. А световните режисьори винаги казват колко важен е сценарият. Смятам, че и тук трябва да бъде така.

Скорсезе с Де Ниро или Копола с Пачино?

Както казваше Джоуи в "Приятели" пред невъзможен избор между пленителни предложения в едната и другата ръка – "събери си ръцете заедно"! Не мога да направя такъв избор, тези хора са в основата на това защо обичам киното толкова. Всъщност Скорсезе с Де Ниро и Копола с Пачино са киното!

Според теб, кой от съвременните режисьори ще се превърне в легендарна емблема за световното кино?

Алехандро Гонсалез Иняриту. Наистина ли някой има нужда от обяснение защо?

Кой е филмът, който всички харесват, а ти искрено ненавиждаш и защо?

"Gone girl" или "Не казвай сбогом" – тотално разочарование само за мен, всички други адски го харесаха! Обожавам Дейвид Финчър, но този филм беше ужасен. Бен Афлек в комбинация с Розамунд Пайк, която прекалено се напъва да играе психопат, не беше моето нещо.

Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за даден филм при повторното му гледане?

Не се сещам за конкретно заглавие, но да бих дала втори шанс на всичко.

Кои са трите филма, които би взела със себе си в изолирана среда?

"Обичайните заподозрени", "Закуска в Тифани" и "Бърдмен", това са просто три, които ми хрумват. Има няколко много комерсиални заглавия през годините, които знаех наизуст по едно време – "Скорост" или "Лоши момчета".

 

Автор: Данаил Найденов, popcornmoviesbg.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама