Съдят Марк Зукърбърг и жена му за сексуален тормоз и дискриминация


Съдят Марк Зукърбърг и жена му за сексуален тормоз и дискриминация
Снимка: Getty Images

Двама души, работили по-рано за главния изпълнителен директор на Facebook - Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, са подали искове срещу двойката, обвинявайки ги в сексуален тормоз и дискриминация, съобщи "Ен Би Си".

Двамата се обръщат към съда още на 20 септември, но всичко става ясно едва във вторник, 26 октомври. Ищците са Джон Доу, който от януари 2017 г. до март 2019 г. е бил вписан като "управител на домакинство", и Мия Кинг, която от май 2018 г. до февруари 2019 г. е работила за Limitless Specialty Services LLC, която е предоставяла услуги за сигурност на двойката.

В допълнение към сексуален тормоз и дискриминация Чан и Зукърбърг са обвинени в забавяне на плащането на заплатите. Самият Facebook не е посочен в производството, отбелязва каналът.

Говорителят на семейството Бен Ла Болт разкритикува твърденията и заяви, че те не могат да бъдат потвърдени.

"Гордеем се с екипа от професионалисти, работещи във фамилния офис, и сме уверени, че тези обвинения, които целят несправедливо да унижат колегите ни, няма да успеят", цитира го източникът.

Съдът не е насрочил изслушване по делото и никой от семейството не е дал официален отговор.

Най-голямата социална мрежа Facebook е подложена на натиск през последните месеци, като компанията е обвинявана в пренебрегване на безопасността на потребителите и умишлено манипулиране на съдържанието с цел увеличаване на печалбите.

Друга криза последва, след като бившата служителка Франсис Хоугън свидетелства пред Конгреса. Докато работи във Facebook от 2019 г. насам, тя тайно копира десетки хиляди страници от вътрешни проучвания, въз основа на които медиите публикуваха няколко изобличаващи статии.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама