Съдът потвърди присъдата на Харви Уайнстийн за сексуален тормоз


Съдът потвърди присъдата на Харви Уайнстийн за сексуален тормоз
Снимка: Getty Images/Guliver

Апелативен съд в Ню Йорк потвърди присъдата на продуцента Харви Уайнстийн от 23 години лишаване от свобода заради изнасилване и сексуален тормоз, предаде "Ройтерс".

Магистратите отхвърлиха аргументите на адвокатите му, че съдията по делото на по-ниска инстанция е допуснал няколко грешки в хода му.

Уайнстийн обжалваше присъдата, произнесена през февруари 2020 г., за сексуално посегателство над бившата му сътрудничка Мими Хейли и за изнасилването на актрисата Джесика Ман.

"Отхвърляме аргументите на ответника и потвърждаваме осъдителна присъда", единодушен е петчлененият състав на Манхатънския апелативен съд. Магистратите не намират грешки, които биха могли да доведат до отмяна на присъдата на Уайнстийн.

Говорителката на продуцента Джуда Енгълмайер заяви, че обжалване ще бъде внесено и пред най-висшата съдебна инстанция на щата Ню Йорк. "Разочаровани и тъжни сме за господин Уайнстийн", заяви тя.

Присъдата му се смята за решителен момент за движението #MeToo, обединило жени, жертви на сексуален тормоз от известни мъже. Обвинения срещу Харви Уайнстийн се появиха за първи път през 2017 г.

Продуцентът, който ена 70 години, отрича да е осъществявал сексуални контакт без съгласие.

Той представи седем аргумента в подкрепа на искането за отмяна на присъдата, включително че обвиненията за изнасилване се основават на недостатъчни доказателства.

Харви Уайнстийн е в затвор в Калифорния от миналата година. Той очаква началото на процес по 11 обвинения от пет жени в изнасилване и сексуално посегателство, извършени в периода между 2004 г. и 2013 г. Продуцентът настоява, че е невинен.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама