Знаменитости, които имат фобия от насекоми


Знаменитости, които имат фобия от насекоми
Снимка: Getty Images/Guliver

Страхът съпровожда човек постоянно. По-често от разумни страхове, но понякога човек страда от откровено болезнени форми. Природата се е постарала човечеството да не скучае само на планетата, за това една от многобройните фобии е тази към насекоми.От нея страдат не само обикновени хора, но и куп звезди, предава БГНЕС.

1. Никол Кидман

Холивудската звезда, отбелязваща своята 53-годишнина през 2020 от ранна детска възраст изпитва неприязън към всякакви буболечки. Причината за това се крие в детството й, когато тя живее в Австралия и по нейни спомени около дома, в който живее бръмчали всевъзможни насекоми, някои от които с исполински размери.Наплашеното момиченце се научило да прескача оградата, вместо да влезе през портала, само и само да не сблъсква с неприятните животинки.

Никол Кидман се опитва да се пребори със собствените си страхове като влиза в клетка с буболечки, но опитът се оказва неуспешен.

2. Кайли Дженер

Американският модел, собственик на козметична марка / Kylie Cosmetics/ и участник в риалити шоуто „Семейство Кардашиян“ Кайли Дженър прекрасно разбира проблемите на Никол Кидман. Успешната бизнесдама е убедена, че в пеперудите няма нищо красиво и целия възторг по тях е пълна глупост. А причината за такава увереност е проста - ако отрежете крилата на пеперуда, остава обикновен бръмбар.

При това отношение към пеперудите няма нищо удивително в това, че на Хелоуин тя се облича в костюм на пеперуда. Символът на лекота, изящество и красота за едни за други е истински кошмар.

3. Ирина Алексимова

Липидопетерофобията, както се нарича страха от пеперуди, не е чужда и на руски знаменитости.. Сред тях е Ирина Апексимова, която неведнъж е споменавала в интервютата си за собствения си страх.

Освен това актрисата, певица и телевизионната водеща не може ясно да идентифицират причините за патологичната омраза към крилатите насекоми. Но декларира с пълна увереност, че най-лошото е, че пеперудите пърхат навсякъде през летните месеци.

4. Скарлет Йохансон

Сложни отношения с насекомите, по-специално с един техен вид има и холивудската звезда Скарлет Йохансон. Блатофобията /страх от хлебарки/ не е шега работа! Поводът е случай, когато Скарлет се събужда в момент, когато представител на това племе спокойно се разхожда по лицето й. Това впечатляващо събуждане оставя такава следа в съзнанието й, че и до днес тя изпитва панически ужас от тези насекоми.

5. Филип Киркоров

От блатофобия страда и известният певец, композитор и продуцент Филип Киркоров. Неговият патологичен страх от хлебарки достига такива мащаби, че дори е ставал причина за отмяна на концерти. Появата на един-единствен екземпляр в хотелската му стая в Красноярски хотел е била достатъчна да преустановяване на тура в Сибир и Далечния изток.

6. Клинт Истууд

С всевъзможни насекоми не се понася и знаменития „кинокоубой“ Клинт Истууд. Да изкара от равновесие актьора, познат с роли на немногословен и изключително мъжествен персонаж, е достатъчна една буболечка. На снимачната площадка Клинт Истууд неведнъж контактува с всякаква фауна, успява да преодолее неприязънта си към коне, но страха от насекоми се оказва най-силен.

7. Няма да е справедливо ако в класацията на хора, страхуващи се от насекоми не включим и Уди Алън. Сред многобройните му страхове, между които от височина, кучета и слънчева светлина до врани и деца, влиза всичко, включително и този от насекоми. Между другото, имайки предвид от какво се страхува четирикратния носител на „Оскар“, отсъствието на инсектофобия би било странно.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама