Знаменитости, които имат фобия от насекоми


Знаменитости, които имат фобия от насекоми
Снимка: Getty Images/Guliver

Страхът съпровожда човек постоянно. По-често от разумни страхове, но понякога човек страда от откровено болезнени форми. Природата се е постарала човечеството да не скучае само на планетата, за това една от многобройните фобии е тази към насекоми.От нея страдат не само обикновени хора, но и куп звезди, предава БГНЕС.

1. Никол Кидман

Холивудската звезда, отбелязваща своята 53-годишнина през 2020 от ранна детска възраст изпитва неприязън към всякакви буболечки. Причината за това се крие в детството й, когато тя живее в Австралия и по нейни спомени около дома, в който живее бръмчали всевъзможни насекоми, някои от които с исполински размери.Наплашеното момиченце се научило да прескача оградата, вместо да влезе през портала, само и само да не сблъсква с неприятните животинки.

Никол Кидман се опитва да се пребори със собствените си страхове като влиза в клетка с буболечки, но опитът се оказва неуспешен.

2. Кайли Дженер

Американският модел, собственик на козметична марка / Kylie Cosmetics/ и участник в риалити шоуто „Семейство Кардашиян“ Кайли Дженър прекрасно разбира проблемите на Никол Кидман. Успешната бизнесдама е убедена, че в пеперудите няма нищо красиво и целия възторг по тях е пълна глупост. А причината за такава увереност е проста - ако отрежете крилата на пеперуда, остава обикновен бръмбар.

При това отношение към пеперудите няма нищо удивително в това, че на Хелоуин тя се облича в костюм на пеперуда. Символът на лекота, изящество и красота за едни за други е истински кошмар.

3. Ирина Алексимова

Липидопетерофобията, както се нарича страха от пеперуди, не е чужда и на руски знаменитости.. Сред тях е Ирина Апексимова, която неведнъж е споменавала в интервютата си за собствения си страх.

Освен това актрисата, певица и телевизионната водеща не може ясно да идентифицират причините за патологичната омраза към крилатите насекоми. Но декларира с пълна увереност, че най-лошото е, че пеперудите пърхат навсякъде през летните месеци.

4. Скарлет Йохансон

Сложни отношения с насекомите, по-специално с един техен вид има и холивудската звезда Скарлет Йохансон. Блатофобията /страх от хлебарки/ не е шега работа! Поводът е случай, когато Скарлет се събужда в момент, когато представител на това племе спокойно се разхожда по лицето й. Това впечатляващо събуждане оставя такава следа в съзнанието й, че и до днес тя изпитва панически ужас от тези насекоми.

5. Филип Киркоров

От блатофобия страда и известният певец, композитор и продуцент Филип Киркоров. Неговият патологичен страх от хлебарки достига такива мащаби, че дори е ставал причина за отмяна на концерти. Появата на един-единствен екземпляр в хотелската му стая в Красноярски хотел е била достатъчна да преустановяване на тура в Сибир и Далечния изток.

6. Клинт Истууд

С всевъзможни насекоми не се понася и знаменития „кинокоубой“ Клинт Истууд. Да изкара от равновесие актьора, познат с роли на немногословен и изключително мъжествен персонаж, е достатъчна една буболечка. На снимачната площадка Клинт Истууд неведнъж контактува с всякаква фауна, успява да преодолее неприязънта си към коне, но страха от насекоми се оказва най-силен.

7. Няма да е справедливо ако в класацията на хора, страхуващи се от насекоми не включим и Уди Алън. Сред многобройните му страхове, между които от височина, кучета и слънчева светлина до врани и деца, влиза всичко, включително и този от насекоми. Между другото, имайки предвид от какво се страхува четирикратния носител на „Оскар“, отсъствието на инсектофобия би било странно.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама