Звезди, които с гордост отглеждат транссексуални деца


Звезди, които с гордост отглеждат транссексуални деца
Снимка: Getty Images/Guliver

Голяма част от транссексуалните хора осъзнават, че са различни от другите доста рано в живота. Според проучване около 1% от 9 и 10-годишните деца се самоопределят като гей, бисексуални или транссексуални. В тази ситуация е особено важно родителите да бъдат разбиращи и внимателни. За щастие, виждаме все повече знаменитости, които дават пример за безусловна любов. Днес ви представяме няколко знаменитости, които с гордост отглеждат и подкрепят своите транссексуални наследници.

Чарлийз Терон

Чарлийз Терон осинови дъщеря си Джаксън през 2012 г. и за първи път я представи на света като момче. В интервю през 2019 г. актрисата разкри, че Джаксън е транссексуално момиче. Чарлийз, чийто основен приоритет е щастието на Джаксън и сестра ѝ Огъст, подчертава колко е важно да се използват правилните местоимения, за да не се нараняват чувствата на тези хора.

Синтия Никсън

През 2018 година Синтия Никсън разкри, че най-голямото ѝ дете е транссексуално чрез публикация в Instagram, в която тя пише, че се гордее със сина си Сеф. След това актрисата спомена в интервю, че е приятно изненадана от обществената реакция, или по-скоро от липсата ѝ.

Шер

Шер, която е добре известна с подкрепата на LGBTQ+ общността, призна, че когато собственото ѝ дете е споменало за решението си да смени пола си, певицата не го е приела лесно. Транс синът на Шер, Чаз, завърши процеса през 2010 година и въпреки че майка му упорстваше в началото, той никога не се е съмнявал в любовта ѝ към него.

Анджелина Джоли

През 2008 година най-голямото биологично дете на Анджелина Джоли и Брад Пит, Шайло, ги помоли да я наричат Джон. Детето на бившата двойка от невръстна възраст обича да носи мъжки дрехи, а двамата родители уважават този избор, давайки добър пример за всички майки и татковци.

Стинг

Елиът Съмнър, детето на Стинг и съпругата му Труди Стайлър, се е родило като момиче. Тя обаче не се идентифицира само с един конкретен пол и смята, че тези етикети не са необходими. На въпроса за пола Елиът просто се описва като „музикант”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама