Звезди поискаха реформи в нюйоркската полиция


Звезди поискаха реформи в нюйоркската полиция
Снимка: Getty Images/Guliver

Риана, Ариана Гранде, Били Айлиш, Джъстин Бийбър и много други звезди на музикалната индустрия в САЩ подписаха отворено писмо, с което искат законодателите на Ню Йорк да отменят раздел 50-А от закона за гражданските права на щата Ню Йорк.

Нюйоркските законодатели се очаква да приемат законопроект, ограничаващ неправомерни действия на полицаите.

Понастоящем въпросният раздел пази досиетата на полицейските служители в поверителност и по същество извън обсега на обществото.

"Опечалени от убийството на Джордж Флойд и ненужната загуба на толкова много черни животи преди него, трябва да потърсим отговорност от тези, които нарушават клетвата си да пазят и служат на обществото и да въздадем справедливост за онези, които са жертва на насилие", гласи отвореното писмо на музикантите", съобщи Си Ен Ен.

"Необходима стъпка е да се осигури достъп до информацията за дисциплинарни нарушения на служителите на реда. Раздел 50-А блокира пълната прозрачност, защитавайки историята на нарушенията на полицията от публичен контрол, което затруднява търсенето на правосъдие и провеждането на реформи. Той трябва да бъде отменен незабавно", настояват звездите в отворено писмо до Андрю Куомо.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама