Звезди, впечатляващи и с ума си


Звезди, впечатляващи и с ума си
Снимка: Getty Images/Guliver

Да си звезда от холивудската А-група обикновено не се свързва с високи умствени способности или академични постижения. От всяко правило обаче има изключения. Сред популярните музиканти и актьори се срещат и изключително интелигентни хора. От следващите 10 определено се впечатлихме.

Синди Крауфорд

Синди Крауфорд завършила училище със златен медал и получила стипендия за престижния Северозападен университет. Там трябвало да учи за инженер. Кариерата й на модел обаче потръгнала и тя зарязала учението. Добро решение, имайки предвид, че днес е позната като една от най-успешните манекенки на всички времена.

Дейвид Духовни

Актьорът от „Досиетата Х“ е учил не в един, а в два университета от т.нар „Бръшлянова лига“ (най-добрите университети в САЩ). Бакалавърската си степен по Английска литература е получил от Принстън, а магистърската по същата специалност – от Йейл.

Ема Уотсън

Британската актриса, която стана известна с ролята на Хърмаяни в „Хари Потър“, е завършила Английска литература в Браун.

Джоди Фостър

Тази известна дама се научила да чете сама и то когато била само на 3 години. Завършила е Френския лицей в Лос Анджелис, а след това Френска филология в Йейл.

Кейт Бекинсейл

Красивата актриса е завършила Оксфорд и говори свободно три езика – немски, френски и руски.

Джон Ледженд

Изпълнителят на хита All of Me имал предложения за стипендии от няколко университета, но изпрал да отиде в Университета на Пенсилвания, за да учи Английска и афроамериканска литература.

Лиса Кудроу

Учила е Биология в Университета Васар и дори разработила изследване върху главоболието заедно с баща си, който бил учен. Шест месеца преди да се дипломира обаче получила предложението да участва в „Приятели“ и излязла от академичните среди.

Мат Деймън

Успява да влезе в Харвард и именно там пише първоначалния вариант на сценария на „Добрия Уил Хънтинг“. Не завършва образованието си, но печели „Оскар“ за сценария заедно с приятеля си от детството Бен Афлек, който му помага.

Куентин Тарантино

Режисьорът има IQ 160 – колкото на физика Стивън Хокинг. Никога обаче не е обичал училището и дори не е завършил гимназия.

 Натали Портман

Легенди се носят за интелигентността на Натали. Тя е завършила Психология в Харвард, говори шест езика и нейни трудове са публикувани в научни журнали.

 Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама