10 тайни в грима, които ще ви подмладят с години


10 тайни в грима, които ще ви подмладят с години
Снимка: Getty Images/Guliver

Гримът прави чудеса. Той е способен не само да промени образа и стила, но и да направи така, че да изглеждате много по-млада. Възможно ли е 5-10 години да си "отидат" с едно махване на четката? Ето как!

Фон дьо тен с розов отенък

Повечето тонални средства имат пясъчен или бежов отенък, но именно този с розов отенък позволява да постигнете по-свеж тен на лицето. Естествено и той трябва да бъде подбран според цвета на кожата (най-добре пробвайте на шията, а на не на ръката), но все пак едва забележимият розов пигмент моментално ще направи лицето по-младо.

Широки вежди

Тънките вежди зрително прибавят години, широките – ви правят по-млади. Ако природата не ви е наградила с такива вежди, може да се обърнете към професионалист, който да ви посъветва как да ги удебелите.

Прасковен руж

Ружът е вълшебно средство, което може да ви даде 10 години повече, но и да ви подмлади с толкова. Когато избирате руж, се откажете от червените отенъци, като предпочетете прасковените или нежно-розовите. Нанася се само на изпъкналата част на бузите и добре разнесен.

Акцент върху миглите

Пищните мигли позволяват визуално очите "да се отворят“ и да направят погледа изразителен. С възрастта миглите изтъняват, затова целта е да се постигне ефект на ветрило, т.е. максимален обем.

Без очна линия

Очната линия е страхотна, но тя състарява дори младите момичета. Опитайте се да се откажете от нея в полза на леки опушени сенки в близост до миглите. Ще забележиш, че точно този тип грим ще ви направи да изглеждате по-млада

Блясък за устни

Макар че на мода са матовите червила, именно блясъкът за устни с "мокър“ ефект е едно от най-добрите "анти-ейдж“ средства. Червилото има свойството да се събира в бръчиците на устните, а матовият цвят не им придава обем. Ако трябва да свалиште поне пет години от себе си, заложете на блясъка за устни.

Откажете се от пудрата

Първо, матовото лице не е на мода. Второ, слоят пудра е най-сигурната стъпка, за да се състарите. Пудрата подчертава и най-малките бръчици, които без нея не биха се забелязали. За да премахнете излишното лъщене на кожата, използвайте матиращи салфетки.

Лепенки под очите

Много лепенки за тъмни кръгове под очите не могат да се похвалят с продъжлително действие, но са незаменими преди гримиране. Сложете ги 10-15 минути преди да започнете да се разкрасявате. Кожата ще се опъне и ще стане по-еластична, а това ще помогне да поставите по-лесно хайлайтера. Винаги имайте под ръка от тях.

Хайлайтер със светлоотразяващи частици

Основата на анти-ейдж грима е хайлайтера, който позволява да се скрият тъмните кръгове под очите. Той трябва да се нанесе на тънък слой, добре разнесен и напудрен с четка, за да е по-устойчив. Ако използвате и такъв със светлоотразяващи частици, ще "убиете с един удар – два заека“. Хайлайтерът не трябва да блести прекалено или да има ярко изразен блясък, а едва забележими частици, които отразяват светлината и визуално прикриват дребните несъвършенства.

Светли сенки за очи

Опушеният грим на очите е много стилен и красив, но не подмладява. След 35-годишна възраст трябва много да внимавате с този грим. Затова пък светлите матови сенки с лек блясък (но не перлен) е чудесен вариант за всеки ден. Бежаво, нежно-розово, прасковено или ментово – тези цветове правят чудеса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама