20 изпитани съвета за здрава и красива коса


20 изпитани съвета за здрава и красива коса
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена желае да има красива и здрава коса. И тъй като ние също, подбрахме няколко универсални и изпитани съвета, които да ви помогнат винаги да изглежда ослепително.

1. Може да накъдрите косата си с лента. Просто увийте леко влажната си коса си около нея и спете така. На сутринта ще имате желания резултат.

2. Решете косата си от корените към върховете, за да постигнете естествен блясък.

3. Ако срешете пътя си на зигзаг, това ще помогне да прикриете израсналите си корени. Когато светлината пада върху не права линия, се пречупва, а по този начин разликата в цветовете на косата става по-малко видима.

4. За да предотвратите наелектризирането, напръскайте косата си с някакъв спрей, след което загладете с чиста четка от спирала.

5. Спете на копринена или сатенена калъфка, за да предпазите косата от загубата на обем. Ако използвате друг материал, се уверете, че той е 100% естествен.

6. Понякога най-лесният начин да придадем на косата си повече обем е просто да я срешем по-различен начин.

7. За да избегнете накъсването на косата, използвайте четка с широки зъбци, особено ако е суха.

8. Ако косата ви се е омазнила, но нямате време да се изкъпете, използвайте сух шампоан в корените или бебешка пудра. Те абсорбират нежеланата мазнина и могат да ви спасят в спешни случаи.

9. Правилният начин да използвате фиби е този:

10. Ако решите сами да си боядисвате косата, изберете цвят, който е близък до естествения ви. Така всяка липса на успех ще бъде по-малко видима.

11 Използването на шампоан, който не съдържа никакви сулфати, е много по-добър за здравето на вашата коса.

12. Ако често използвате лак за коса или гел, е добре поне веднъж седмично да използвате шампоан, който съдържа сулфати - това ще помогне да се измият всякакви следи от силикон, нещо, което "меките" шампоани не могат да направят.

13. За да запазите къдриците си през целия ден, използвайте вода със сол. Смесете 1 чаена лъжичка сол с 0.5 л минерална вода в бутилка с пулверизатор. Напръскайте косата си с тази смес и така ще съхраните къдриците си за по-дълго време.

14. Косата ви може да загуби блясъка си, ако я миете с прекалено гореща вода.

15. Не търкайте силно косата си, когато я сушите с кърпа, тъй като това може да направи косъма по-чуплив.

16. Масажирането на главата е страхотен начин да засилите растежа на косата и да спрете косопада.

17. За да добавите повече обем на косата си, започнете да я сушите от корените към краищата.

18. Не решете косата си, докато е мокра. Тогава тя е много по-чувствителна, косъмът се цепи и се нарушава структурата му.

19. Поне веднъж седмично си правете маска за коса, за да подхраните и възстановите косата си. За да засилите ефекта, я увивайте с кърпа или си слагайте шапка за баня.

20. Ако имате мазна коса, си слагайте балсам само на краищата. Ако е суха по цялата дължина, а ако не нормална, от нивото на ушите надолу.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама