3 домашни маски, които се борят с бръчките


3 домашни маски, които се борят с бръчките
Снимка: iStock

Искате ли да имате красива, гладка и еластична кожа? Не трябва да си купувате скъпа козметика, нужни са ви само няколко натурални продукта, за да си направите тези домашни маски, които се борят с бръчките.

Маскa с краставица

Воднистата структура на краставицата спомага за правилното хидратиране на горния слой на лицето. Тя има освежаващ, стягащ и омекотяващ ефект. За да се постигнат максимални резултати, кората на зеленчука трябва да бъде предварително обелена. Спомага за по-лесно освобождаване от вредните токсини, които приемаме всеки ден чрез храната и лошите си навици.

Имате нужда от:

1 средно голяма краставица

1 чаена чаша овесено брашно

1 лъжица кисело мляко

Краставицата се изчиства от кората и трите съставки се смесват заедно. Не е нужно добавянето на вода, тъй като зеленчукът я съдържа в излишък. Бърка се до получаване на хомогенна смес. Нанася се внимателно на вече измито лице и се оставя да действа в продължение на половин час. След това обилно се изплаква с хладка вода.

Маска с лимонов ок

Лимоновият сок има антибактериален и антисептичен ефект. Тази маска трябва да е комбинирана със специално направен скраб от лимонови семки. Сокът се изсипва в отделен контейнер, а семките му се събират в друг. Те се изстискват добре и се намачкват до момента, в който не се получи подходяща консистенция.

Лицето се измива и почиства добре, след което сокът нежно се нанася отгоре, а накрая се прави и скраб от семките. По този начин се премахват мъртвите клетки от горния слой, а кожата се насища с необходимото количество кислород, което позволява на новите клетки да излязат на повърхността.

Маска с мед и джинджифил

Медът е мощен антиоксидант, има антисептично действие и укрепва имунитета. Подхранва косата и кожата при директно нанасяне. Заглажда контура на лицето, а при редовно прилагане дори го изчиства от фини бръчки, акне, червени петна и тъмни кръгове под очите. Прави тена светъл и равномерен.

Ефикасна маска за лице от мед е тази с корен от джинджифил. Разбърквате 2 супени лъжици мед с малко парче настърган джинджифил. Нежно нанасяте върху лицето и оставяте да действа 10 минути, след което отмивате, но не с гореща вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама