3 маски за лице с дъх на есен


3 маски за лице с дъх на есен
Снимка: iStock/Guliver

Есента наближава, а с нея идват всички обичани неща - красиво обагрени листа, сезони плодове, аромат на канела... Вдъхновихме се от този сезон и затова решихме да ви предложим 3 маски за лице, които включват есенни съставки.

С тиква

Тиквата е пълна с Витамин А, който има лечебни свойства за кожата - плюс антиоксиданта Витамин C и Цинк. Тази маска е подходяща за всички видове кожа и й придава блестящ вид.

Необходими продукти:

1 супена лъжица пасирана (печена или сварена) тиква

1 чаена лъжица мед

1/2 чаена лъжица мляко

Приготвяне:

Смесете всички съставки, нанесете върху чисто лице с кръгови движения, избягвайки зоната около очите.

Оставете да престои 15-20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

С индийско орехче и канела

Индийското орехче има противовъзпалителни свойства и действително може да помогне за намаляване на размера на порите и белезите от акне. Канелата е естествен ексфолиант и антисептик. Когато тези съставки се комбинират с мед, се получава наистина лековита маска за лице.

Внимание: Индийското орехче не е подходящо за хора с по-чувствителна кожа, така че предварително изпробвайте върху малък участък, преди да нанесете върху цялата кожа.

Необходими продукти:

1 супена лъжица мед

1/4 чаена лъжица канела

1/4 индийско орехче

Приготвяне:

Смесете всички съставки. Нанесете внимателно върху лицето си, избягвайте зоната около очите. Не търкайте, тъй като лесно може да раздразните кожата си, особено ако е по-чувствителна. Оставете за подейства 20 минути и изплакнете. 

С боровинки 

Боровинките са богати на Витамин C, Витамин К и много други антиоксиданти, които ще помогнат кожата ви да изглежда здрава и дори да намалят тъмните кръгове под очите. Тези малки плодчета също така действат като натурален тоник.

Необходими продукти:

10 намачкани боровинки

1 чаена лъжица мед

1 чаена лъжица кисело мляко

Приготвяне:

Смесете всички съставки, нанесете с кръгови движения върху чиста кожа, без зоната около очите. Оставете за 15 минути и изплакнете с хладка вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама