3 начина да боядисаме косата си естествено


3 начина да боядисаме косата си естествено
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено се боядисваме с боя за коса, която обаче съдържа много химикали. Ако искате да я оцветите натурално и да й придадете блясък, може да заложите на някои билки. Трябва да имате предвид, че резултатът не е толкова силен и дълготраен, както традиционните бои за коса, но пък е по-щадящ.

За кестенява коса

Имате нужда от: 4-6 супени лъжици градински чай, 1-2 супени лъжици розмарин (точното количество зависи от дължината и желания ефект).

Оцветяващ процес:

Прибавете всички съставки към вряща вода и оставете на слаб огън в продължение на 4 минути. Изчакайте да се охлади в рамките на 1 час. Изплакнете косата няколко пъти със сместа. Може ежедневно да нанасяте това върху суха коса с помощта на спрей. Продължавайте да повтаряте процедурата, за да получите желания резултат.

Нюанси:

За по-наситени цветове добавете черен чай. Златисти оттенъци ще постигнете, като замените розмарина с лайка. За красиви кафяви нюанси направете отвара от листа и клонки от липа, докато по-дълбоки кафяви тонове могат да бъдат получени с орехови черупки.

За тъмна коса

Имате нужда от:  2-3 супени лъжици смляно кафе и 150-260 мл балсам (точното количество зависи от дължината и желания ефект).

Оцветяващ процес:

Направете силно кафе, оставете да изстине, след което сложете в хладилника. Смесете балсама със смляното кафе и прибавете охладеното кафе. Нанесете сместа върху суха коса и оставете да престои 1 час. След това измийте с шампоан. За да се запази цветът, изплаквайте косата с кафе след всяко миене.

Нюанси:

Продължителността на боядисването се отразява на интензивността на цвета. За да придобиете нюанси в бордо, може да добавите какао на прах или сушени боровинки. За да запазите дълбок, тъмен цвят, използвайте отвара от жълъди или смърч.

За руса коса

Имате нужда от: 2-4 супени лъжици лайка, 3 супени лъжици мед и сока от 1/2-1 лимон (точното количество зависи от дължината и желания ефект).

Оцветяващ процес:

Сложете лайката във вряща вода и оставете да къкри около половин час. Добавете меда и лимоновия сок, разбъркайте добре и нанесете върху цялата дължина на косата. Поставете шапка за баня и увийте главата си с кърпа за 30 минути. Измийте с хладка вода, използвайки балсам с подхранващи масла.

Нюанси:

За да придобиете топли, златни нюанси може да използвате прах от корен от невен. Ако искате пък косата ви да стане възможно най-светла, добавете канела или джинджифил към сместа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама