3 начина да почистим мазната кожа на лицето


3 начина да почистим мазната кожа на лицето
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако имате по-мазна кожа, през лятото положението се влошава. Един от основните ни съвети е да избягвате тежките гримове, тъй като кожата ви има нужда да диша. Другото, което може да направите, е да я почиствате редовно. Днес ще ви покажем 3 натурални маски, с които да се отървете от нежеланото омазняване.

1. Ябълки

Този плод съдържа фибри и витамин C. Ябълките са богати на алфа хидрокси киселин, които са полезни, тъй като тонизират, омекотяват и овлажняват мазната кожа.

Настържете на ситно една ябълка (без семките), след което добавете 4 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Намажете чистото си лице и оставете в продължение на 10-15 минути и изплакнете с хладка вода. Правете си тази маска поне 3 пъти седмично, за да предотвратите прекомерното омазняване.

2. Овесени ядки и алое вера

Тези две съставки абсорбират излишната мазнина и оставят кожата чиста.

Смесете една пълна супена лъжица фини овесени ядки и една супена лъжица алое вера гел. Добре натъркайте лицето си и оставете да подейства 15 минути. Изплакнете. Ако имате акне, избягвайте тази маска.

3. Кисело мляко + лимон

Киселото мляко е богато на протеини и млечна киселина, които помагат за детоксикацията и почистването на кожата. Смесете 1 супена лъжица кисело мляко с 1 чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок. С чисти пръсти нанесете върху лицето и леко масажирайте, за да отстраните замърсяванията и излишната мазнина. Оставете за 1-2 минути и изплакнете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама