3 натурални начина да премахнем мъртвата кожа


3 натурални начина да премахнем мъртвата кожа
Снимка: iStock/Guliver

Без значение какъв тип кожа имате трябва да се грижите за нея и да премахвате мъртвите клетки от повърхността й. Препоръчително е да я ексфолирате, защото това я прави по-нежна, гладка и еластична. Така предотвратявате проблеми като акне, черни точки и др.

Има два типа ексфолиране - физическо и химическо. Физическото се извършва с четки, чрез които се премахват мъртвите клети от повърхността на кожата. При химическото се използват козметични продукти, които не само премахват мъртвите клетки, но и влияят добре на новия слой кожа.

Ето и най-добрите домашни средства, с които можете да ексфолирате кожата си:

Кафе 

Кафето е един от най-добрите ексфолианти. То почиства всички нечистотии и прави кожата мека, свежа и гладка. За приготвянето ще са ви нужни 1 с.л. мляно кафе и 3 с.л. хидратиращ лосион. Смесете добре съставките и нанесете сместа с кръгови движения. Оставете маската върху кожата около 10 минути и след това нежно отмийте. Ще има видим резултат още след първата процедура.

Захар и лимон/кокосово масло

Захарта също е много добър ексфолиант. Можете да смесите захарта с кокосово масло или с лимон, по ваш избор. Важно е да нанесете тази маска вечер, защото след нея излагането на слънце не е препоръчително.

Захар и лимон – ще са ви нужни 2 с.л. захар (най-добре кафява) и сока на ½ лимон. Смесете продуктите и нанесете с кръгови движения, след което оставете да подейства около 15 минути и отмийте с топла вода. Тази маска прави кожата мека и еластична и я изсветлява по естествен начин.

Захар и кокосово масло – ще са ви нужни 1 с.л. кафява захар и 1 с.л. кокосово масло. Нанесете с въртеливи движения върху лицето около 5 минути, след това я оставете да подейства за още толкова време. Накрая отмийте с топла вода.

Мед и овесени ядки/захар

Медът почиства клетките от токсини, намалява оксидативния стрес и връща свежия вид на лицето. Можете да го смесите със захар или с овесени ядки. И двете маски са много ефикасни и ще подействат добре на всеки тип кожа.

Мед и овесени ядки – ще са ви нужни 2 с.л. овесени ядки и 1 ч.л. мед. Смесете съставките и нанесете добре върху кожата, постарайте се да покриете цялото лице. Оставете да подейства около 20 минути. Отстранете я с топла вода и кръгови движения.

Захар и мед - ще са ви нужни 1 с.л. вода и 1 с.л. захаросан мед. Нанесете внимателно маската и я оставете да подейства около 10 минути. След това отмийте с топла вода и кръгови движения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама