3-секундно правило, което корейките следват за хубава кожа


3-секундно правило, което корейките следват за хубава кожа
Снимка: iStock

Корейските козметични продукти заемат своето място по рафтовете на магазините по целия свят. Но не само продуктите дават на корейките великолепната им блестяща кожа, това е режимът за красота, който те следват.

Процедурата за грижа за кожата се състои от 10 стъпки и една от тях е правилото за 3-секундно овлажняване, което изисква да нанесете овлажнителя веднага след измиване на лицето си, например в рамките на 3 секунди.

Сушенето с кърпа може да саботира вашите усилия, ако се опитвате да имате хубава кожа. Ето какво се случва, ако пропуснете тази стъпка. 

1. Помага на кожата да абсорбира продукта по-добре

Ако нанесете вашите продукти веднага след измиване на лицето, кожата ви ще извлече максимума от тях. Тъй като външният слой на кожата ви служи като щит и действа като бариера между клетките и околната среда, той се съпротивлява на съставките за грижа за кожата, които се опитват да преминат през него. Но когато кожата ви е влажна, за нея е по-лесно да абсорбира активните съставки от вашите серуми или овлажнители.

Вижте още: 6 индонезийски тайни за красота, които забавят стареенето

2. Прави кожата ви да изглежда по-млада

Добре хидратираната кожа изглежда плътна и млада и това не е просто оптична измама. Когато кожата ви е суха, фините линии и бръчки стават по-видими. Въпреки че се предполага, че кремовете и серумите правят кожата ви по-гладка и прилагането им върху суха кожа може да звучи логично, в действителност това няма да позволи на кожата да получи всички предимства. Тъй като сухата кожа има натрупване на мъртви кожни клетки, това ще попречи на проникването на овлажнител.

3. Поддържа кожата ви по-здрава

Ако нанасяте овлажнителя веднага след измиване на лицето, това помага на кожата ви да поддържа баланса си. Когато кожата ви е прекалено суха, жлезите под повърхността започват да произвеждат повече себум, за да неутрализират сухотата, което в крайна сметка може да доведе до поява на акне.

Вижте още: Хелън Мирън разкрива как изглежда невероятно на 78

4. Успокоява чувствителната кожа

Чувствителната кожа лесно се дразни и се нуждае от специални грижи. Нанасянето на крема, преди кожата ви да изсъхне още повече, ще помогне за предотвратяване на чувството за сухота. Медицинските експерти препоръчват да миете лицето си не повече от два пъти на ден, за да избегнете дразнене на кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама