4 важни неща, които трябва да знаете за микроблейдинга


4 важни неща, които трябва да знаете за микроблейдинга
Снимка: iStock/Guliver

През последните няколко години най-важната част от лицето на една жена се оказват веждите. Но уви, не всички дами могат да се похвалят с плътните арки на Кара Делевин. Ето защо все по-разпространен става микроблейдингът - форма на полуперманентен грим, създаден ръчно с инструмент, състоящ се от няколко микроигли. Ако и вие се замисляте дали да изпробвате козметичната новост, това са най-важните неща, които трябва да знаете.

Ефектът не е постоянен

Микроблейдингът е полуперманентен грим, което значи че ефектът му трае между 6 и 36 месеца. В рамките на 2 месеца след процедурата е желателно да се направи ретуш, а после се подновява на всеки 12 месеца.

Не е за всеки

Истината е, че колкото и да ни се иска, микроблейдингът не е подходящ за всички, които искат изписани вежди. Дамите, които имат мазна кожа, екзема, розацея, дерматит или псориазис, не е желателно да се подлагат на процедурата, тъй като тези състояния на кожата водят до лошо задържане на пигмента.

Не е съвсем безболезнено

Каквото и да ви казват, всеки човек има различен праг на болка. Хубавата новина е, че повечето професионалисти работят с местна упойка, така че неразположенията са сведени до минимум.

Ефектът се развива във времето

Ако имате важно събитие, на което искате да блеснете с перфектна визия, планирайте микроблейдинга няколко седмици предварително. Първите 10 дни веждите изглеждат неестествени и тъмни, но с времето пигментът избледнява и се разкрива пълния ефект на процедурата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама